Loot boxokhoz hasonlító NFT-ket árul az Atari

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 30.
  • Hír
Link másolása
Az Atari idén ünnepli az ötvenedik születésnapját, és úgy látta jónak, ha ennek apropóján két különösen gyűlölt megoldást kombinál: jönnek a loot boxokhoz hasonlóan működő NFT-k, a GFT-k.

A Konamihoz hasonlóan az Atari is NFT-kkel ünnepelné meg a születésnapját (ráadásul az ötvenediket!), a cég azonban a Republic Realm közreműködésével csavar egyet a dolgon, és GFT-ket, vagyis ajándékozható NFT-ket dob piacra február 1-jén. Az GFT-k "érdekessége", hogy azokat egy adott napon lehet kicsomagolni, és csak akkor derül ki, hogy milyen "meglepetés" található bennük.

Kezdetben tíz ilyen GFT-t vásárolhatnak majd meg a játékosok, amelyek eltérő ritkaságú, az Atari múltja által inspirált ajándékokat tartalmaznak, és ahogy egyre több fogy belőlük, újabbak válnak majd elérhetővé. A Republic Realm vezetője, Janine Yorio új generációs üdvözlőkártyákhoz hasonlította a GFT-ket, amelyek "izgalmasabb és jelentősebb" ajándékok lehetnek, mint a papíralapú társaik; azt már mi tesszük hozzá, hogy az innovatívnak gondolt ötlettel a játékipar két leggyűlöltebb megoldását sikerült kombinálniuk, és a loot boxokhoz hasonlóan működő NFT-ket valószínűleg nem fogja tapsviharral köszönteni a játékosközösség.

Az a baj, hogy nem értitek

Legalábbis Nicolas Pouard, a Ubisoft-féle Strategic Innovations Lab igazgatója úgy gondolja, hogy azért ilyen nagy az ellenállás a játékosok részéről az NFT-k kapcsán, mert nem értik még a koncepciót. Pouard a Findernak adott interjúban foglalta így össze az elmúlt hetek történéseit.

"Nos, erre a reakcióra számítottunk" - kezdi Pouard. "Tudjuk, hogy ezt a koncepciót nem egyszerű megfogni, de a Quartz csak az első lépés egy nagyobb dolog felé, amit már könnyebben megértenek majd a játékosok."

"Azt gondolom, hogy a játékosok még nem értik, hogy mit jelenthet nekik a digitális másodlagos piac, mert a jelenlegi helyzetben és kontextusban azt hiszik, az NFT-k csak pusztítják a bolygót, és mindössze egy eszközt jelentenek a spekulációra. De mi a végjátékra gondolunk elsősorban, ahol a játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy eladják a játékbeli dolgaikat, ha megunták őket, vagy befejezték a játékot."

"Szóval ez értük van, és igazán előnyös dolog, csak még nem értik" - tette hozzá. A Ubisoft egyébként épp a minap jelentette be, hogy befektetővé vált egy NFT alapú játékban.

Update! Ugye emlékszünk még, hogy a Devolver Digital lényegében már 2018-ban megénekelte a GFT-ket?

3.
3.
Kolompár Tarzan
"Szóval ez értük van, és igazán előnyös dolog, csak még nem értik"

A cápázás az, amikor úgy baszol át valakit, hogy azt hiszi, ő járt jól.
Tehát most minket le akarnak cápázni, csak még nem értjük, hogy az nekünk tulajdonképpen jó.
1.
1.
markoci555
Ahelyett, hogy beszól a közösség nagyjának, hogy nem értjük, miért nem próbálja elmagyarázni, mint egy 5 évesnek, hogy mi, idióták is felfoghassuk mit is jelent igazából és mi a végcél, hogyha nem az, amit eddig hittünk, hogy elszedjenek további zsíros pénzeket a játékosoktól???
Ja meg kicsit mélyüljünk el, vajon a Steam miért tiltott ki minden ilyesmit?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...