NFT-kkel ünnepli a Konami a Castlevania szülinapját

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Harmincötödik születésnapját ünnepli a Castlevania-sorozat, a Konami pedig úgy látta, hogy egy nagy adag NFT árverésre bocsátásával ünnepli meg a jeles évfordulót. Artworköt, zenét és gameplay videót is vásárolhatnak a játékosok.

Tavaly töltötte be a harmincötödik születésnapját a Castlevania-sorozat, amit a Konami is megünnepel természetesen: most épp egy NFT-kollekcióval rukkolt elő, aminek a darabjaira január 12-től licitálhattok az OpenSea aukciós oldalon, némi jóféle Ethereum ellenében. 

A digitális emléktárgyak között artworköt, zenét és gameplay videót is találunk, és mindegyik magába foglal valamilyen extra "feloldható tartalmat", amit csak és kizárólag az NFT tulajdonosa érhet el és fedhet fel a nagyközönség előtt. Ezenkívül a Konami megígérte, hogy az NFT-k vásárlóit név szerint is feltünteti a weboldalán.

Hogy ennek mennyi értelme van valójában, azt mindenki döntse el maga, az viszont jól látszik, hogy a játékipari szereplők fantáziáját beindította a blokklánc technológia. A teljes kép kedvéért jegyezzük meg: a Konami ünneplés címén tavaly újra kiadta a Castlevania: Grimoire of Soulst, és bemutatkozott a Castlevania Advance Collection is, továbbá az a hír járja, hogy a cég amúgy is feltámasztaná a sorozatot

12.
12.
delphijos
#11: Az hogy olyan cuccokat sóznak ránk amikre igazából nincs különösebben szükségünk ( a reklámmal meg meggyőznek hogy enélkül nem lehet élni ) elég régóta van. Azért rohadt nehéz dolog ez, mert mert nem egy oldal van, hanem a dolog “körbeér”. A rohadt multi aki xy-t lehúzza az NFT-vel, ugyan jól jár, de közben azért munkát is ad valaki másnak, az meg az ott keresett pénzen meg más cégtől vesz majd valamit amire nincs szüksége. Lehet az xy meg pont ott dolgozik….
11.
11.
Mortis
#5: Az a baj, hogy az arctalan, statisztikában szereplő fogyasztó nem tudja hogy mit akar ebben a hatalmas választékban: többek között ezért is jelentek meg az influenszerek. Ez már rég nem az igények kielégítsééről szól, hanem azok generálásáról.
10.
10.
zsocc-nrg
Nyilván beindította a nagyobb kiadók/fejlesztők fantáziáját. Piszok könnyű pénzszerzési lehetőség hülyékre alapozva. Nem különösebben érdekel ki mire költi a pénzét de azért valljuk be hogy rengeteg, a játékosok által nem kedvelt dolog (pl. mikrotranzakciók, gacha, lootbox, preorder dlc) azért működik mert érdekes módon hiába a nyavalygás, mégis sikeresen szedik meg magukat belőle a cégek. Ja és nem mellesleg ezért van az is hogy bughalmazokat kapunk, mert csomóan egyszerűen nem tudnak várni. Meg is érdemlik hogy leszakítsanak róluk némi pénzmagot csak kár hogy így idővel a racionálisan gondolkodni képes réteg is szenved mert ezek a pénzlenyúlások nem rájuk vannak szabva de őket is érintik
9.
9.
_Giskard_
Én imádom ezt.
Klassz hogy a hülyék fizetik a fejlesztőket.
8.
8.
Ooorky
#7: Zseni vagy.
Kapsz 10%-ot.
7.
7.
delphijos
#6: “Kaszál Tünde” néven kéne tolni :)
6.
6.
Ooorky
Lehet be kellene próbálkozni Kiszel Tünde NFT-vel, vinnék, mint a cukrot, csak ha beperel a ribanc a gatyámat is viszi...
5.
5.
delphijos
#4: "A tiszta Laissez-faire már kètszáz ève sem volt jó hozzáállás"

Hát ez baromira nem az. Tiltani kéne az NFT-t ? Majd a vásárlók eldöntik kell-e ez nekik. Én nem védem a cégeket, de mindig sírunk hogy mekkora g*cik, aztán meg csak veszik a népek a cuccaikat.... Olyan mint amikor 10000000 hozzászólás van arról hogy "Mekkora fos az x faktor ki nézi ezt ? Ja, amúgy én xy-t szavaztam volna ki..." ;)
4.
4.
Mortis
Nem csoda, hisz a Konami a világ legrosszabb videójátèkokkal is foglalkozó nagy cège. Csak az utóbbi kèt-három èvben lapultak a PES-en kívül
#1 A tiszta Laissez-faire már kètszáz ève sem volt jó hozzáállás
3.
3.
xsbrx
2.
2.
cyberstaker
Már most de unom ezt az NFT témát. És mi lesz itt még.
1.
1.
delphijos
Én továbbra is azt gondolom hogy mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Hiába fizikai dolog, aki tárgyakat gyűjt , ( legyen bélyeg, szalvéta, stb… ) azokat se a használati értékük miatt teszi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...