A live service felé kacsingat a PlatinumGames?

  • Írta: szlav
  • 2022. február 7.
  • Hír
Link másolása
Atsushi Inaba szerint eljött az idő, hogy a PlatinumGames is haladjon a korral. A stúdió vezérigazgatója az eddigi kisebb, "egyszeri" projektjeik mellett a hosszú évekre szóló játékokat is szívesen támogatná.

A Famitsunak (via VGC) adott interjút a minap Atsushi Inaba, a PlatinumGames alapítója és egykori producere. A veterán fejlesztő tavaly decemberben vette át a stúdió vezetését, és úgy tűnik, komoly ötletei vannak a csapat jövőjével kapcsolatban. Az interjú során Inaba megemlítette, hogy a kisebb, de jól összerakott projektek mellett érdekli őt a live service ötlete is. Elképzelhető, hogy Hideki Kamiya "hőstrilógiájának" harmadik felvonása, a Project G.G. lehet az első ilyen Platinum-játék.

"Hoppá, majdnem kikotyogtam valami fontosat!" - fogta vissza magát Inaba, amikor is a Project G.G. fejlesztésére terelődött a téma. "A Project G.G. még mindig kísérleti fázisban van, így nem sokat árulhatok el róla, de ami a jövő játékait illeti, szeretnénk olyan címeket készíteni, amelyek jócskán eltérnek az eddigiektől. Olyan címekre szeretnék fókuszálni, amelyeket hosszabb ideig élvezhetnek a játékosok."

"Természetesen továbbra is nagy becsben tartjuk az olyan apróbb, de mégis briliáns játékokat, mint például a Sol Cresta, és persze azokat a játékokat is, amelyek precízen megkomponált, egyedi pályákat ígérnek, mint például a Bayonetta. Most azonban olyan projektekben gondolkodunk, amelyek struktúrája nagyban eltér ezektől. Az elmúlt öt év piaci igényeit figyelembe véve úgy gondolom, hogy erre van szükségünk. Elnézést, ha kicsit ködösítek, de egyelőre csak ennyit árulhatok el" - magyarázta a PlatinumGames fejese.

9.
9.
dcba
#7: Eskuszom lassan ott tartunk, hogy ahhoz, hogy legyenek jo single jatekok, ki kell hanyni ilyen penzrablo szar online hulladekokat es imadkozni, hogy a Fortnite generacio koltson sok penzt benne es akkor tudjak fund-olni a jo single jatekokat.

Nekem azzal nincs bajom, ha a Sony vagy a PG liveservice jatekokat nyomat, csak emiatt ne szoruljon hatterbe a single player jatekok, a sok liveservice szennyet nyomassa a Fortnite generacio es penzeljek a jo single jatekokat amiket majd en veszek meg, ezzel ki tudok bekulni. Ugyanez Sony-nal is, csinaljon sok ize-t amin megszedik magukat es penzeljek csak a God of War-t meg a last of us 2-t es az olyan kulonc csodakat mint a Returnal is.
8.
8.
CreelienDareigeo
#7: Gondoltam leírom ezt ide, nehogy valaki azt higgye (mint külföldi oldalakon), hogy többé nem lesz Bayonetta/Nier játék, vagy hogy RPG-s elemeket kapnak.
7.
7.
CreelienDareigeo
A PlatinumGames már egy önálló stúdió. Az olyan játékok mint a Nier/Bayonetta velük leszerződtetett projektek, amiket nem saját, hanem külső forrásból pénzelnek (Square Enix/Nintendo).
Ahhoz hogy a PlatinumGames fenn tudjon maradni, mint önálló stúdió, a saját játékait azzal a céllal akarja elkészíteni, hogy azok hosszabb távon jövedelmezőek legyenek nekik. Így lehet nekik anyagi hasznuk a saját, nagyobb projetkjeik pénzelésére.
Attól még ez nem azt jelenti hogy a Nintendo/Square Enix által pénzelt projektek után ők nem fejleszthetnek Bayonetta vagy Nier játékokat, mivel őket csak megbízták a fejlesztéssel, nem pedig a saját IP-jük.
Különben is, ha úgy alakul, hogy nem lesz több Bayonetta, akkor ez van. Ha meg a Nintendo még akar belőle, akkor vagy ismét megbízza a PG-t vagy keres más fejlesztő csapatot.
¯\_(ツ)_/¯
6.
6.
dcba
#5: Jol van na, csak viccess probaltam lenni, de nem sikerult :'(
5.
5.
szlav
#4: Még szerencse, hogy rögtön egyből linkeltük angolul is, nem igaz?:)
4.
4.
dcba
Ertekelem, hogy linkelitek a forrast, de ezt belinkelni,erdekelne hanyan fogjak tudni hasznositani az infot innen

https://www.famitsu.com/news/202202/07249299.html

3.
3.
dcba
#1: Majd jon, jo kis free to play mmo rpg lesz, lehet csapatni a haverokkal a Raid-et, lehet majd fizetni a Battlepass-t, lehet majd mikrotranzakciokent venni szexi goncoket, sot ha fizetsz premium tagsagit, lehet kapsz NFT-ben meztelen fotokat Bayonetta-rol.
2.
2.
Darksiders84
#1: Na igen ez jó kérdés, viszont idén már határozottan kötelező lenne várhatóan.
1.
1.
Anti4730
De mi a tokomert nem jon mar az uj bayonetta?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...