Képeken a Gyűrűk Ura-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 10.
  • Cooltúra
Link másolása
Nem kell már sokat várni, és megérkezik a The Lord of the Rings: The Rings of Power első előzetese. Addig sem maradunk látnivalók nélkül, már most belenézhetünk az adaptációba néhány fotó erejéig.

Ahogy azt nemrég mi is megírtuk, a hétvégi Super Bowl apropóján fogják levetíteni a The Lord of the Rings: The Rings of Power című Amazon-sorozat első előzetesét, addig azonban álljon itt néhány fotó, amelyek adnak egy kis ízelítőt az adaptációból:


A képeket a Vanity Fairnek köszönhetjük, és elsősorban a főbb karaktereket csodálhatjuk meg rajtuk. Noha a sorozat története a Másodkorban játszódik majd, Elrond és Galadriel visszatérnek, és olyan újoncokat is megismerhetünk, mint Arondir (a fáklyás tünde), Halbrand (a komoran üldögélő szakállas arc), Disa, a törp hercegnő vagy Bronwyn, az Arondirral különösen jó kapcsolatot ápoló gyógyító.

A The Lord of the Rings: The Rings of Power szeptember 2-án rajtol el, a második évad munkálatai pedig mostanában veszik kezdetüket.

22.
22.
Hogthar
#21: Személy szerint én eltudok képzelni a fekete bőrűeknek is szerepeket egy fantasy világban. Például Orkok, Ogrék szerepére alkalmasak lennének, de tündéknek semmiképpen sem.
21.
21.
zoli12i
Borzalmasan rosszul áll a feketéknek a fantasy. A Witcherben is vérzett a szemem a afro hajú tündéktől. Nem érdekel ha egy mai korban játszódó vagy sci-fi témában szerepelnek...de ezt ne!

Sorozattól egyébként nagyon félek, semmi jó előérzetem nincs vele.
20.
20.
DragonBleacPiece
#19: hahahha ez jött be alatta találatként

https://www.youtube.com/watch?v=hkV7FjivJ7U&ab_channel=MarshallLee
19.
19.
Ooorky
#18: A tehetséges negrókat ugandai akciófilmekben találod.

https://m.youtube.com/watch?v=BymeLkZ7GqM
18.
18.
DragonBleacPiece
Semmi bajom nem lenne, ha nem a legostobább képű negrókat tennék be a kedvenc könyveim adaptációiba, hanem tehetségesebbeket. :D
17.
17.
Lorthirash
Hamarosan vér fog folyni emiatt a pc szarság miatt, MIÉRT NEM LEHET MEGÉRTENI HOGY NEM EGY MELEG NÉGERT AKAROK LÁTNI TOLKIEN VILÁGÁBAN, MI A FASZ KÖZE VAN ENNEK AZ EGÉSZHEZ???? Kivégezném azt aki ezeket kitalálja. Az a nagyon szomorú hogy nemes az alapanyag de úgy néz ki elcseszik az egészet.
16.
16.
SLi
#15: Ez azért van mert az a generáció akik a most megvalósuló projekteket írják már szinte mind valamelyik amerikai presztízs egyetemen végeztek, tehát a "professzionális oktatás" oldaláról érkeznek nem pedig "művészi" oldalról, tehát ők nem írók (vagyis alkotók) elsősorban hanem a professional–managerial class tagjai (mint egy közgazdász, mérnök stb.). Mivel ezekből a "magas rangú" intézményekből jönnek már eleve olyan nagyképűséggel lépnek fel hogy simán belenyúlnak Tolkien, Robert Jordan stb munkáiba hiszen elvégezték a lehető legmagasabb iskolákat tehát ők a legjobbak és méltóak erre. Mivel ezekből az intézményekből jönnek ezért a nézeteik is ennek az "udvarias" rétegnek megfelelően liberálisak (nem baloldaliak!!!), ennek megfelelően a diverzitás az egyik főszempont, hiszen ez az egyik legegyszerűbb és leglátványosabb húzás amit mindenféle kreatív munka nélkül fel lehet mutatni.
a karakterek szájába adnak olyan dolgokat amik teljesen nyilvánvalón csak arról szólnak hogy az írók a saját felvilágosultságukat hangsúlyozzák.
Ezek a szkriptek már úgy készülnek hogy van egy szempontlista aminek ha megfelel az írók már sínen is vannak, a cselekmény, stb sokadlagos.
De egy pillanatig ne higgye senki hogy emögött valódi ideológia lenne. Ezek az emberek akiknek a feketék csak egy strigula amit kihúznak a listáról írnak egy epikus tweetet Trumoról vagy a republikánusokról, kiírák a profiljukba hogy Blacl Lives Matter, majd meglátják a frissen beköltözött fekete szomszédjukat akivel még nem találkoztak és azonnal felkérdezik hogy mit keres ott, és már hívják is a rendőröket...
15.
15.
Stranger
Sztem az a gáz, hogy van egy séma ami alapján csinálják a mai sorozatokat. Kb. ugyan ott végzett, ugyan ott és ugyan azoktól tanult ötleteket használhatnak fel újra és újra.
Nem is nagyon nézek sorozatokat, de pl. ott a Witcher amire ránézel és hiányzik rögtön valami mély egyediség belőle. Rögtön összetudod mosni mondjuk egy GOT-al.

De nem csak külső megjelenésre, hanem a vágás, kameramozgások, stb. Szinte minden ugyan olyan, mert azt hiszik kitanultak ami a legjobb és csak azokat a technikákat lehet használni.

Ennél is az lesz attól félek. Egyelőre nem sugároz egy olyan hangulatot amit elvárnak. De hogy ne csak hőbörögjek én is, a jelmezek és díszletek kibaszott jól néznek ki. Látszik hogy van benne pénz rendesen.
14.
14.
Jarl Balgruuf
#13: Már ott röhejes az egész hogy az állítólagos törpe hercegnőnek nincs szakálla.
Plusz a sok fekete, ha a zulukról sorozat készülne egy részük fehér lenne se lehetne komolyan venni.
13.
13.
Hogthar
Nagyon szerettem a könyveket és nem értem miért kell ennyire eltorzítani az aktuális kötelező trendjeiknek megfelelően az alapművet.
Régebben ha azt mondtam, hogy bóvli, akkor az általában kínai volt.
Most a kínai a minőség és az amerikai a bóvli.
Ez a sorozat pedig egybe amerikai bóvli lesz.
Ha a szereplőket ennyire megváltoztatták akkor a sorozat is teli lesz oda nem illő eseményekkel, pont úgy mint a Witcher-ben.
Megértem én, hogy kell a diverzitás, mert maguktól a buta amerikaiak nem tiszteli egymást, de akkor írjanak hozzá megfelelő fantasy-t, vagy tegyék be őket Sci-fibe, ahová beillenek.
12.
12.
Jarl Balgruuf
#4: Csak máshol élnek, Gollam említett valami déli kontinenst ha jól rémlik ahol az emberek vadak és fekete az arcuk.
11.
11.
Spazz Maticus
Egyébként nem akarok "szőrözni" , de nekem a szőke páncélja, meg a mellkasán a címer egy az egyben a WH TW univerzum high elf fő factionjától : Eataine-tól lett átemelve..

Mi a f@szt kutyultak ezek össze ?
10.
10.
Spazz Maticus
#9: Valami ilyesmire számítok én is.
9.
9.
Ooorky
“Evil cannot create anything new, only corrupt and what good has been made”
- J. R. R. Tolkien.
8.
8.
xanatos0911
#7: Nagyon félek én is… egyelőre én ezt nem tartom Gyűrűk Urának amit itt látok képekben. Bár marha jól néz ki, csak zéró LotR feelingje van. Én úgy gondolom, hogy nem fognak a Witcher és az Alapítvány színvonalára süllyedni, viszont nekem túl sok GoT feelingem van… és a LotR egyáltalán nem GoT. Mindegy, ne legyen igazunk és vasárnap - vagy mikor - csalódnunk pozitívan a trailerben! (a remény hal meg utoljára)
7.
7.
Robilluma
6.
6.
SLi
#1: Ennek az egésznek semmi köze nincs Tolkien világához, az Amazon csinálja, hahó!
A néger törpe a legkisebb baj szerintem
A szőke lány páncélban mondjuk baromi jó kép, bárcsak valami új fantasy lenne nem egy újabb adaptáció...
5.
5.
Csoki80
#4: A törp asszonyokkal együtt ette őket a sárkány
4.
4.
markoci555
#3: nem az egyesnek akart menni, arra csak rá akartam kommentálni hogy pl mennyi mém van arról, hogyha a harmadik korban nem látni négert, akkor valószínű volt egy népirtás :D szóval nem várnék semmi jót feminista téren sem
3.
3.
markoci555
#1: Már a múltkori képeknél is észrevettem hogy elérési útvonalon a gollum játék alatt van a sorozat, nem gáz kicsit?
2.
2.
DragonBleacPiece
https://www.gamekapocs.hu/jatek/9822/the_lord_of_the_rings_gollum/nagykep/14360/238989/lotr6

az új arwen?
1.
1.
Slik
szepek a kepek viszont mar most latni h nagyon eloterben vannak a noi karakterek
remelem nem eroltetnek bele olyat amihez semmi koze nincs tolkien vilagahoz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...