Hamarosan előzetesen látjuk a The Rings of Powert

  • Írta: gorien
  • 2022. február 8.
  • Cooltúra
Link másolása
Az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatát nemsokára végre érdemben is láthatjuk mozgásban. A The Lord of the Rings: The Rings of Power első előzetese a Super Bowl alatt fog debütálni.

Idén szeptemberben végre megtudhatjuk, mire jut az Amazon J. R. R. Tolkien világának adaptálásával, ami a valaha volt legdrágább tévésorozatnak is ígérkezik jelenleg a maga 465 millió dolláros büdzséjével. Nemrég derült ki, hogy The Lord of the Rings: The Rings of Power néven kereshetjük majd a szériát az Amazon Prime kínálatában, és a The Hollywood Reporternek hála már azt is tudjuk, mikor láthatjuk először mozgásban: a Super Bowl nagydöntője alatt.

A meccs magyar idő szerint február 14-én, hajnali fél egykor veszi kezdetét, tehát aki élő egyenesben akarja látni, az éjszakázásra készüljön – de a hagyományosan előzetesekkel teli, félidei műsor összefoglalóját természetesen nálunk is megtaláljátok majd. Addig pedig lehet tovább elemezgetni a múltkor kiadott karakterposztereket.

A The Rings of Power Középföldje Másodkorában fog játszódni, azaz messze régebben, mint A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei. A J.D. Payne és Patrick McKay nevével fémjelzett sorozatban láthatjuk majd Sauron felemelkedését és a Hatalom Gyűrűinek megalkotását, illetve az emberek és a tündék utolsó szövetségét is. Már biztos, hogy lesz második évada is.

23.
23.
xanatos0911
Spoiler? Spoiler. Maybe… whatever.

Sauron eredetileg Mairon néven volt ismert és Aulë a Vala kovács tanítványa volt. Ő maga is egy Maia, csak a legerősebbek közé tartozik, így erősebb és több képességgel rendelkezik mint egy balrog. Ekkor még nem volt gonosz, mivel ő eredetileg nem állt Melkor mellé az ainuk éneke alatt és nem a kezdetektől szolgálta Melkort. Sauront effektíve a saját eszméi rontották meg, így volt képes Melkor hatni rá. Rendszerető, szabályozó éne miatt azt akarta, hogy mindenki mindent úgy csináljon, ahogy azt ő mondja. Nem akart mást, pusztán uralkodni… ezért is hozta létre később a Gyűrűket és nem azért, hogy újra testet ölthessen. A 19 gyűrű lett kovácsolva a 1500 és 1590 között a Másodkorban, Sauron pedig 1600-ban kovácsolta az Egy Gyűrűt. A testét és alakváltó képességét a Másodkor 3319. évében veszítette el először, Númenor elsüllyesztésekor. Ekkor az Egy Gyűrű a birtokában volt és a szellemének puszta akaratereje képes volt visszavinni a gyűrűt Mordorba.

Balrogok: Ahogy lentebb is írták, az összes balrog Maia, de fordítva ez nem igaz. A balrogok a tűz szolgálatában álló démonok akik az ainuk éneke alatt Melkor mellé álltak, így a kezdetektől fogva részt vettek a világ megrontásában. A legerősebb balrog Gothmog volt, a balrogok vezére.
22.
22.
Lorthirash
#20: és ez a legszomorúbb az egészben hogy ez a. geci fa....ó pc marhaság útjában van a hiteles művészetnek.
Mert az a fontos hogy itt is legyen a egy kiba...ott nigger és társai, az mellékes hogy tolkien univerzumában nincsenek ilyenek.
21.
21.
Ooorky
20.
20.
Freeser
#19: ébresztőőőőő, szép álom volt de valszeg egy afroamerikai származású elf hős és egy kigyúrt rövidhajú nő viszontagságait láthatjuk majd a képernyőn
19.
19.
Spazz Maticus
Egyébként hogy ne csak "fikázást" irjak, azért tényleg szeretném ha nem valamiféle LoTR univerzumban játszódó egy alternatív kitalált karakteres "szuperhősős" akármit csinálnának, hanem mernének bevállalni valami másodkort teljesen felölelő epikus "sagát", ami elmélyed a lore-ban, és főbb alakjait meri mozgatni és képes felépíteni...
Lenne mit mutatni, a harmadkor amikor a Gyűrűk ura játszódik, a világ hanyatlásáról szól egészen Szauron legyőzéséig, minden nép, faj, építmények, városok, még maga Szauron is csak árnyéka másodkori önmagának, itt be lehetne mutatni mindet teljes fényében.
18.
18.
Spazz Maticus
#16: Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy az elefánt és a zsiráf is emlős, tehát egyformák...

A balrogok tűzdémonok, akik a pusztításhoz értenek csak.

Szauron is maia, de tudásban, erőben, felvett alakok lehetőségeiben messze a balrogok felett áll.
17.
17.
Lorthirash
#16: de nem minden maia balrog, így tehát hülyeséget írtál.
Gandal is egy maia pl.
16.
16.
Ooorky
#15: Az összes balrog maia volt.
15.
15.
Lorthirash
#12: sauron nem balrog hanem "MAIA" akinem van teremtő képessége, Melkor tanítványa valójában.
14.
14.
markoci555
lentebbi kommentekhez de hírhez is hozzászólva: szerintem a két Shadow of... játék nagyon jól beleilleszkedik a történetbe, vannak ferdítések de nem érzed hogy teljesen kicsavarták volna vagy ne tisztelték volna a hátteret, ezzel szemben ami eddig kiderült a sorozatból pont ennek az ellentettjére lehet számítani, teljes elrugaszkodás az alapoktól, mert az örökösök pont leszarják mi lesz a hagyatékkal, csak dőljön a lé
13.
13.
xanatos0911
#12: Te ittál? Vagy ez a komment valami rossz poén akar lenni?
12.
12.
Ooorky
#10: Lényeg az, hogy maguk a Gyűrűk csak nagyon a végén jönnek, előbb tönkre vágja Númenort emberi alakban (majd annak pusztulásakor elveszti a testét, ezért kovácsolja A Gyűrűt, hogy ismét alakot ölthessen, mivel az kapuként működik az élők és árnyak "síkja" között, ezért "tűnik el" az a halandó aki felveszi).

Btw. Szauron is egy balrog, konkrétan a legnagyobb és legerősebb közülük.
11.
11.
JohnSpartan
#9: Nyilván amúgy csak a filmeket ès a játèkokat ismerem ha nem esett volna le! :)
10.
10.
JohnSpartan
Olvasd már el lègyszíves a #2. azaz az èn kommentemet! Nem olyan nehèz azt a kő kemèny 1 kèrdő mondatot èrtelmezni szerintem...

A másik meg hogy úgy nekem estèl mint ha bele tapostam volna a lelkedbe vagy mit tudom èn...

De nem kell ezen összeveszni! További szèp estèt!
9.
9.
Spazz Maticus
#7: Most tudom hogy én leszek a "nyelvtannáci", de ha ezt kérdezted, akkor miért nem ezt írtad ?
8.
8.
JohnSpartan
#5: Köszönöm a kèrdèsemre a választ! Pont erre voltam kíváncsi! ;)
7.
7.
JohnSpartan
#4: Nyilván azèrt kèrdeztem mert fingom sincs róla... Bocs hogy egy tudatlan fasz vagyok de, nem hiszem hogy alapműveltsèg lenne J. R. R. Tolkien összes. De ha mègis akkor maradok egy tudatlan fasz inkább mint egy paraszt! Thx a választ!
6.
6.
Spazz Maticus
#5: Na most aztán jól megkaptam... XD

Azért hozzászólásod alapján vannak kétségeim hogy melyikünk is tud valójában szöveget érzelmezni, de ezen ne vesszünk össze.

Akkor én további jó, -és legalább ilyen tartalmas- beszélgetést kívánok nektek itt a témában, részemről "OFF", a további "fröcsögést" megelőzvén.
5.
5.
DragonBleacPiece
#4: Látszik hogy szíved ügye a lotr, viszont értelmezni nem tudsz csak lekezelően fröcsögni.. a kommentelő ártatlan kérdése az volt szemezget-e a játékok sztorijának azon részéből, amiben a hatalom gyűrűinek kovácsolása van bemutatva. Szóval igenis szemezget belőle, ha a sorozatban is lesz hasonló. A játék alapját is a könyv szolgáltatja.
4.
4.
Spazz Maticus
#2: "De akkor ez most szemezget a Shadow of Mordor ès a War járèkokból is vagy teljesen új törtènetet kap?"....

Ember, ugye tudod hogy élt anno egy J. R. R. Tolkien nevű ember, aki történetesen az Angol nyelv professzoraként kísérletképpen alkotott egy teljes mitológiai világot saját nyelvekkel, aminek akkora a "lore"-ja (hogy a magadfajta nyelvére fordítsam) hogy a Gyűrűk Ura trilógia, illetve A Hobbit történései csak apró cseppek a tengerben ?

Most komolyan, nem kell mindenkinek LoR "profnak" lenni, de azért ennyit illene tudni, hogy van egyfelől egy irodalni mű mint alap, meg vannak videójátékok.
Be is b@szna ha bármit is "szemezgetnének" azokból...

A Shadow of Mordor és War egyébként mint játékok faszák, de a "hivatalos kánonhoz" sok közük nincs, és azt a keveset is elég "szabadosan" tálalják hogy finoman fogalmazzak...

A másodkor egyébként egy igen jó választás, egészen grandiózus történeteket mesél el, van miből szemezgetni, sok-sok évad anyagát adhatja.
3.
3.
Spiderling
Egy Jurassic World Dominion trailer is jöhetne már! :)
De a Gyűrűk Ura sorozat trailer is jöhet.
2.
2.
JohnSpartan
Èn várom hogy mit tudnak kihozni belőle sorozatkènt! De akkor ez most szemezget a Shadow of Mordor ès a War járèkokból is vagy teljesen új törtènetet kap? Mert tudtommal a gyűrűk kovácsolásáról szól nagy vonalakban a 2 játèk.
1.
1.
xanatos0911
Nagyon félek, de nem tudok legalább kicsit nem bizakodó is lenni egyben :/ Majd elválik mi lesz belőle…
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...