Befutott az első teaser a Gyűrűk Ura-sorozathoz

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 14.
  • Cooltúra
Link másolása
A korábbi ígéreteknek megfelelően megkaptuk az első teaser trailert a The Lord of the Rings: The Rings of Power című sorozathoz, amely a J. R. R. Tolkien-féle világ Másodkorát dolgozza majd fel.

Az első poszterek és fotók után következzen az igazi nyalánkság, befutott a The Lord of the Rings: The Rings of Power első mozgóképes kedvcsinálója, amely egyperces ízelítőt ad az Amazonnál készülő, szeptember 2-án rajtoló sorozatból.

A Középfölde Másodkorát, tehát a Peter Jackson-filmek eseményeit megelőző történéseket feldolgozó adaptációt elképesztő pénzösszegből dobták össze, állítólag csak az első évadra 462 millió dollárt költött a cég. Az epizódok során olyan ismerős karakterek bukkannak majd fel, mint Elrond (Robert Aramayo), Galadriel (Morfydd Clark) vagy Isildur (Maxim Baldry).

41.
41.
Jarl Balgruuf
#40: Nem fog, mert ez több mint elegendő lesz a sikerhez a kétbites npc célközönségnek.
Az hogy pár nerdnek nem tetszik nem nagy anyagi veszteség.
40.
40.
Hogthar
#37: Igen a Witcher egy tökéletes példa erre. Az se követi a könyveket, teli írták saját hülyeségekkel és ugyanúgy igyekszik megfelelni az amerikai trendeknek.
Viszont szerintem a Witcher könyvsorozat világszinten nem annyira ismert, a világát legtöbben inkább a játékokból ismerik, így nem volt olyan nagy a felháborodás.
A Gyűrűkúra viszont a fantasy stílus bibliája, egész világ szinten ismert és épp ezért reménykedek, hogy bukik egy hatalmasat ez a sorozat, sőt inkább azon reménykedek, hogy tanulnak belőle.
39.
39.
Lorthirash
#38: Ez pontosan így van Peter Jacksonék annó filmre akarták vinni kedvenc világukat, az volt a céljuk szerették tolkien munkásságát, és ez látszott is a végeredményen.
38.
38.
xanatos0911
#37: Passion. Az hiányzik. Tisztelet, odaadás, szenvedély. Lehet találni olyan rendezőket és forgatókönyvírókat akikben ez megvan, de ezeknek a tulajdonságoknak legfelülről kell jönniük, különben ők sem fogják ezt keresni a jelöltekben. Ez a baj a Disney-vel és az Amazonnal is többek között és még lehetne sorolni.
37.
37.
zoli12i
#25: Ez ugyanolyan mint a Witcher esete. Egyszerűen a bazinépszerű brand, amivel instant hatalmas hypeot és nézettséget érhetnek el. Vagy akár, mint az új Star Wars trilógia. Csinálhatnak ilyen "Idő kereke" szintű önálló sorozatokat, de senki nem beszél róla.

Nekem ennél a sorozatnál ugyanaz a problémám, mint a Star Wars esetében. Hogy ba**meg a világ összes pénze rendelkezésre állt, és egy normális forgatókönyvírót, producert, rendezőt, de még egy nyomorult normális castingot sem tudtak véghezvinni. A világ összes pénze...

36.
36.
Ooorky
#34: Annak is örülnék, ha egy rtl/tv2 szintű sorozatot rittyentenének belőle (azért némi extra költségvetéssel), nekem nagy kedvenceim a Káosz regények, high fantasy keverve a magyar néplélekkel.
35.
35.
DragonBleacPiece
#30: Nekem a kristályszilánk szolgája volt az első fantasy könyv amit életemben olvastam, úgy hozták be a szüleim a kórházba hogy legyen mivel elfoglalnom magam amikor asztmával bent raboskodtam egy nyáron. Szóval utána nem volt kérdéses mi volt az első morrowind karakterem faja amit indítottam :D A második könyv címére lehet hogy rosszul emlékszem ,de a halál színháza nevet viselte és novellagyűjtemény volt, volt benne egy novella amiben egy fickó a ,,solmeire" varázsszóval menekült meg egy vámpírnő elől, illetve egy A síró madzsun nevű novella, erre emlékszem.
34.
34.
Jarl Balgruuf
#33: Vagy akkor már jóféle hazai fantasy-t, az első öt Káosz regényt.
Skandar Graun simàn lehetne kopasz néger és akkor még pc is.
33.
33.
Hogthar
#32: Köszönöm, meg is rendeltem.
A későbbi regények nekem se tetszettek annyira, A magányos drow volt az utolsó amit még elolvastam.
Viszont a sötétség útja trilógiáig nagyszerű mind szerintem, addig fel lehetett volna őket dolgozni.
32.
32.
Jarl Balgruuf
#30: Delta vision kiadónàl megvannak, nemrég vettem meg új kiadást a 20 éves rongyosra olvasottak helyére.
31.
31.
Jarl Balgruuf
#27: Sajnos Drizzt-t alkója erőszakolta meg szàrazon a későbbi regényekben, de az eredeti két trilógia örök alapmű.
30.
30.
Hogthar
#28: Én is gondolkodtam rajta, viszont nincs meg az összes könyv. ( Régebben a bátyám könyveit olvastam, viszont mostanra erre már nincs lehetőségem)
Próbáltam beszerezni őket antikváriumból, de miután megrendeltem párat abból 2 képregény volt. Sajnos az eredeti könyveket azóta se sikerült beszereznem, de egyszer biztos, hogy bepótlom.
29.
29.
Lorthirash
#23: Azért mert gyönyörűen felvan építve tolkien világa gyakorlatilag hibátlan a fantasy alfája és omegája és most rontják el az egészet azzal hogy köze sem lesz hozzá.
28.
28.
xanatos0911
#27: Rimánkodom én is, hogy ne találjanak rá. Egyébként már egy ideje a terveim közt van, hogy újra elolvasom a Sötételf-trilógiát.
27.
27.
Hogthar
Ezen lehet páran mosolyogni fognak.
Amikor megnéztem az első Gyűrűk Urát, kijöttem a moziból és arra gondoltam, de jó lenne ha megcsinálnák ilyen minőségbe a R. A. Salvatore Drizzt történeteit is, tán ha valaki felkapja és megcsinálja.
Most viszont abba reménykedek, hogy nem találnak rá, mert ha a sötételfeket ilyen géppel nyírt hajú fekete bőrűek játszanák egy szavunk nem lehetne.
26.
26.
xanatos0911
#23: Azért, mert ez egy skandináv, germán és angolszász étoszra, illetve ezen népek történelmi alapjainak figyelembe vételével megírt mitologikus folklore. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy az afrikai zulu witch doctorokról szóló történetben miért nincsenek fehér, latino vagy ázsiai törzsek is… azért, mert nem odaillő. Ennyi. Megértem, hogy egyes emberek felháborodott véleménynyilvánítása elég szélsőségesnek hat, de én pl. csak azt szeretném látni, hogy tisztelik az alapanyagot és az íróját annyira, hogy nem ebből csinálnak egy modern alapokra átültett, a “polkorrektségről” - khm - szóló banálisan gagyi sztorit. Ehhez ugyanis nem kellett volna 250 millió dollárért megvenni a jogokat a Tolkien Estate-től. Ott van egy rakás fantasy. Vagy lehet írni saját, új történetet ha már ennyire eltérnek az eredetitől…

Az, hogy ilyen történetekben is person of colour kvótát teljesítenek a castingnál az szerintem ugyanolyan szélsőséges és rasszista, csak éppen liberális megközelítéssel. Annyi film és sorozat van, pont ebbe kell beleerőltetni ezt az ideológiát?
25.
25.
Hogthar
#14: Ennél a sorozatnál nem csak a bőrszín lesz problémás.
Az író rettentő részletességek létrehozott és megalkotott egy fantasy világot, annak szabályaival és logikájával.
Természetesen ezt filmre vinni nehéz és el kell térni valamilyen szinten az alapműtől, de itt nem azért történtek a változtatások, hanem mert meg kell felelni az amerikai trendeknek.
Ez azt jelenti, hogy a történetbe is pont ennek megfelelően fognak belenyúlni.
Mondok egy példát, amit nem én fedeztem fel, de megakadtam rajta amikor olvastam. A göndör hobbit leányzó aki beszél a trailerben, azon alapján amit mond, el fogja hagyni a megyét és szerencsét próbál még Bibóék előtt.
Nyilván ha nem olvastad, vagy foglalkoztál kifejezetten a korábbi művekkel nem fognak annyira zavarni az ilyenek, de ebben az esetben téged nem a gyűrűk ura történet érdekel, hanem egy fantasy. Amivel nincs baj, csak ez így nem gyűrűk ura.
Azt nem értem, ha nem gyűrűk urát akarnak készíteni miért nem csináltak mást, egyáltalán miért kell hozzányúlni egy alapműhöz ha nem tartod tiszteletben? (Azon kívül mert megtehetik és pénz szeretnének kisajtolni belőle)
Lehet saját történetet írni és azt teleírni hülyeségekkel.
Az a baj, hogy ez így ebbe a formában egy újabb amerikai bóvli lesz, pedig egyetlen trailert láttunk belőle.


24.
24.
DragonBleacPiece
Borzalmas az egész, fogadok tele lesz gagyi mai ,,modern" poénokkal is, pl valaki el akar találni az íjával egy célt, és a feka azt mondja ,,let me try it, mine is longer". Wahhh mit műveltek ezek a világgal, ahova a túlsúlyos gimnazista éveim alatt menekültem mindennap, a drága könyveim menedékébe :D
23.
23.
manderel
#20: Lehetnek benne sötétbőrűek, de játszanak orkokat. Lassan mintha az 50-60-as évek Amerikájában lennénk..

Értem én a problémádat, sőt, bizonyos fokig meg is értem. Csak azt nem, hogy miért tulajdonítunk ennek ekkora jelentőséget, és miért kell ilyen iszonyú szélsőségesen gondolkozni.
22.
22.
norbi27
#21: A "modern messaging" már a trailerben is ott van: a rövidhajú színesbőrű elf úgy ugrik a magasba, hogy a bokájánál le van láncolva és - gondolom én - próbál megszökni valahonnan. Egyébként lehet, hogy a fogságban vágták le a haját.

Gagyi biztos nem lesz a sorozat, de az eredeti műveknek csúnyán beint és egyben tolja az arcunkba az "üzenetet".
Viszont a negatív reklám is reklám, meglátjuk mennyire lesz sikeres. Ha nagyot bukik, akkor elrettentő ereje is lehet.
Kár, hogy nem az HBO nyerte a 200 millióról induló aukciót :(.
21.
21.
xanatos0911
Hát ez gusztustalanul tré, már bocsánat. Harcos Galadriel? Igen, a szőke nő a trailerben Galadriel, ha valakinek nem lenne meg az info. Megkaptuk a legújabb verziószámú Mary Sue-t Rey sKyWaLkEr után. A hobbit kislány úgy néz ki, mintha Nariából jött volna. Fekete bőrű, rövid hajú tünde… Ja igen, mi a fene van ezzel a sorozattal haj/szőr tekintetében? Elrond rövid hajú és feminin kinézetű, a néger törp hercegnőnek (lol…joke) nincs szakálla, tulajdonképpen egyet kivéve az összes férfi tünde rövid hajú és modernizált. Ja igen, és sikerült belevinni a modern rasszizmust is - azon kívül, hogy teljesítették a “person of colour” kvótát - ugyanis Galadriel haját félrehúzzák, hogy megmutassák a tünde fülét… lehet, hogy én vagyok feledékeny, de Tolkien hol írt ilyenről? Ez a sorozat masszívan el fog térni a Tolkien által írt történetektől. Valahol azt is olvastam, hogy a készítőknek fontos a “modern messaging”. Hát, gratulálok kedves J.D. Payne és Patrick McKay. Ha valaki azt hiszi, hogy a D&D féle GoT utolsó 2 évada ellen indult gyűlölethadjárat durva volt az csak várjon és nézze meg mi lesz ebből, nem mellesleg már az elejétől kezdve. Én relatíve toleráns vagyok sok mindennel szemben, de ez az egész Lord of the LGBTQ: The Rings of Wokeness parádé már nekem is betesz.
20.
20.
Lorthirash
#19: Miért nem lehetett azt csinálni hogy a Rhun, Khand és Haradi embereknél használnak sötétbőrű szereplőket, az sem stimmel valójában de azzal még kitudtunk volna békülni, vagy Orc szereplőknél, ott ez megint nem tűnne fel, és működne is.
19.
19.
Lorthirash
#15: Még annyit hozzátennék hogy pontosítsam egy elf nem egy szilikonszályú nigger (és bocsánat a kifejezésért, nem kell rasszuzmust belelátni)
akinek rövidre van vágva haja.
Ennek egész konkrétan semmi köze egy elfhez ha a megjelenését nézzük)

Akár csak a "kopasz" törp nő vicc az egész.
18.
18.
Jarl Balgruuf
#14: Pl mikor nem illik a történetbe.
A fekete színész irànyàba is megalàzó tokenizàlàs egyébként, nem azért kapja a szerepet mert ő rà a legalkalmasabb hanem a bőrszíne miatt l.
17.
17.
Lorthirash
#13: Igazad van nem normális de hihetetlenül felbosszant már ez az egész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...