2023-ra fejezhetik be a Baldur's Gate 3-at

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 16.
  • Csúszás
Link másolása
A készítők becslése szerint "valószínűtlen", hogy idén megjelenhet a Baldur's Gate 3 végleges változata, a jó hír azonban az, hogy az Early Access-kiadás addig sem marad frissítések nélkül.

A Larian helyzetjelentése szerint nem valószínű, hogy idén be tudják fejezni a Baldur's Gate III-at: "Úgy gondoljuk, hogy ez az utolsó fejlesztési évünk" - mondta az Eurogamernek Swen Vincke, a Larian alapítója és a projekt kreatív igazgatója. "Ugyanakkor úgy véljük, hogy van még egy évnyi fejlesztés előttünk, szóval valószínűtlen, hogy 2022-ben megjelenhet a játék. De ez már a vége, látjuk a fényt alagút végén, és elég konkrét terveink vannak."

Egy kapcsolódó közleményben a cég kifejti, hogy a minőséget tartják szem előtt, nem pedig egy céldátumot. Tudják persze, hogy a rajongók egy megjelenési időpontot szeretnének hallani, de erről csak akkor tudnak pontosabbat mondani, ahogy közelednek a céljaik elérése felé. A csapat egyébként a játék utolsó részein dolgozik jelenleg, ezt követi majd a polírozás és a hibajavítás a hátralévő hónapokban.

A jó hír azonban az, hogy a 2020 óta elérhető Early Access-kiadás továbbra is frissül majd, a legutóbbi patch épp a minap érkezett meg: a 32 GB-os frissítéssel bemutatkozik a barbár kasztja, átalakul a felhasználói kezelőfelület, használhatunk eldobható fegyvereket és más fegyvernek látszó tárgyakat (értsd: akár egy széket is szétverhetünk az ellenfeleinken), és a fény-sötétség rendszeren, illetve ahhoz kapcsolódó mechanikákon is csiszoltak.

9.
9.
Csokis
#1: Még mindig jobb, mint pl. ez a játék, ami 2014 óta volt EA-ben, és most jelent meg 15-én. :) https://store.steampowered.com/app/325210/Arctico/
8.
8.
Zuzmo
#7: Engem az zavar, hogy rögtön 60 euróért adták...
7.
7.
delphijos
#4: Tényleg nem akarok vitázni, semmi bajom az EA-val. Az is tény hogy nem kötelező. Főleg ki fejlesztőknél tök indokolt is ( Raft mondjuk ) de egy Larian-nak egy BG-t 3 évig ott tartani…. Ezt tartom egy kicsit túlzásnak.
5.
5.
azureknight0715
Na lecsekkoltam az uj patchet. Elègè jó lett, sok minden változott, a barbarian kaszt elègè jó. Sajna mèg mindig vannak frame droppok városokban, illetve mèg mindig elèg bènán mozognak a karakterek beszèlgetèsnèl ,de haladunk.
4.
4.
Zuzmo
#3: Több okból jó, hogy van early acces.
Egyrészt korábban játszhatsz a játékkal, minthogy megjelenne. Ha akarsz.
A fejlesztők pénzhez jutnak még a fejlesztés alatt.
A visszajelzések alapján tudnak csiszolni, módosítani a játékon.
A hosszú fejlesztési idő miatt remélhetőleg nem marad ki semmi, ami tervbe volt véve.
Lehet, hogy van olyan játék, ami soha sem készül el, vagy elveszíti az érdeklődőket mire megjelenik, de ezekkel máskülönben vagy soha nem lehetett volna játszani, vagy csődbe mentek volna a fejlesztők.
Ja, és még egyszer, nem kötelező játszani az early access játékokkal. Van nem early access cím is, amire hosszú éveket kell várni. Ez csak egy lehetőség.
3.
3.
delphijos
#2: Ja, de az hogy egy játékot "illik" befejezni kadásra, azért az ne legitmizálja már a 3 éves EA-t.
2.
2.
Zuzmo
#1: Hát tudod, van ennek az ellentéte is, amikor azt mondják, hogy kész van, megjelenik, közben meg bughalmaz.
Példának okáért, ha a Cyberpunk eddig early access lett volna, azzal is lehet jobban járt volna mindenki.
1.
1.
delphijos
Oké hogy minőség, meg minden de közel 3 évig EA-ban tartani egy játékot, azért kicsit kényelmes hozzáállás. Persze ez magánvélemény.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...