A Naconnál kötött ki a Daedalic Entertainment

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 18.
  • Biznisz
Link másolása
A Nacon mostanában szorgalmasan vásárolja fel a kisebb stúdiókat, a minap például a Daedalic Entertainment felvásárlását jelentette be. A két cégnek épp fut egy közös projektje, a The Lord of the Rings: Gollum.

A Nacon bejelentette, hogy 53 millió euróért felvásárolja a Daedalic Entertainmentet - az üzlet várhatóan 2022-ben zárul le. A Nacon így hozzájut a cég számos IP-jéhez, emellett a fejlesztői és kiadói tapasztalatából is profitál majd. A felek egyébként jelenleg is együttműködnek egy közös projekt kapcsán, ez a The Lord of the Rings: Gollum.

A Daedalic Entertainmentet 2007-ben alapították Hamburgban, a cég azóta több mint 90 játékot adott ki és fejlesztett, köztük olyan címeket, mint a Deponia-sorozat, a Shadow Tactics, a Blackguards vagy a The Whispered World. Az ígéretek szerint Carsten Fichtelmann vezérigazgató és Stephan Harms operatív igazgató marad a helyén, a Nacon pedig salesszel, kiadói feladatok ellátásával és marketinggel támogatja a jövőbeli projektjeiket.

A kiadó mostanában szorgalmasan veszi a csapatokat: nemrég megvette a Sessiont jegyző Crea-ture Studiost, az Ishtar Gamest és a Midgar Studiót is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...