HWSW: Zsarolóvírus áldozata volt az NVIDIA

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 28.
  • Hardver
Link másolása
Kibertámadásról számolt be múlt hétvégén az egyik legnagyobb amerikai technológiai gyártó, az NVIDIA. A cég rendszerei működnek, ugyanakkor rendkívül értékes információk kerülhettek a hackerek kezébe - írja a HWSW.

Múlt hét végén kibertámadást hajtottak végre a világ legnagyobb grafikusprocesszor-gyártójának számító NVIDIA ellen. A több forrásból érkező hírt a vállalat hivatalosan is megerősítette, jóllehet a részletekről egyelőre semmit nem árult el az érintett. Egyes források szerint a támadás "megsemmisítő" léptékű volt, ugyanakkor a Bloomberg zsarolóvírus-támadásról szóló tudósítása közelebb állhat a valósághoz.

Ezt az értesülést támasztja alá az is, hogy szombaton a kifejezetten zsarolóvírus-támadásokra szakosodott Lapsus$ nevű hackercsapat magára vállalta a támadást, és már ki is tett a dark webre néhány részletet a megszerzett információkból, melyek elsősorban NVIDIA-dolgozók bejelentkezési adataira korlátozódnak. Egyelőre nem világos, hogy a csapatnak mik a követelései az ellopott adatok visszajuttatásáért, törléséért cserébe.

Egyelőre úgy tűnik, nem az oroszok állnak a háttérben - további részletek a HWSW-n!

1.
1.
xanatos0911
Na, hozzájuk is elért a Covid?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...