Máris driftel a Steam Deck joystickja

  • Írta: Shifty
  • 2022. március 2.
  • Hardver
Link másolása
A Valve ugyan a februárra áttolt megjelenést már nem halasztotta el, de az első Steam Deck-tulajdonosok nem lehetnek felhőtlenül boldogok, mert egyeseknél már most jelentkezett a joystickdriftelős probléma.

Az első szállítmányokat megkapó vásárlók közül többen is jelezték a Redditen, hogy a DualSense kontrollereket és a Nintendo Switchet is sújtó joystickdriftelés sajnos a Steam Decket sem kerülte el. Ez az a probléma, amikor a joystick akkor is inputot érez, amikor valójában hozzá sem nyúltunk.

A Valve-nál dolgozó egyik munkatárs, Lawrence Yang gyorsan reagált a problémára, és elmondása szerint már meg is oldották azt, ugyanis a szükséges szoftverfrissítés már be is szerezhető. Így Yang minden tulajdonos arra kér, hogy amint teheti, frissítse a Steam Deck firmware-jét.

18.
18.
hedzsooo
Cikk elolvasasa +/vagy ertelemezese nelkuli kommentek megjelenese 3,2,1... Ja, ezzel mar elkestem
17.
17.
hedzsooo
"Ez az a probléma, amikor a joystick akkor is inputot érez, amikor valójában hozzá sem nyúltunk."

Kizart, ha szoftveresen orvosolhato 1 frissitessel, ahogyan azt allitjak a Valve-tol ugye.
A joystick, azaz a hardver nem erez semmit, hanem a szoftverben van vmi glitch, bug. Magyarul a vezerlo program/driver a ludas, nem maga a joystick alkatresz a keszuleken.
16.
16.
C0m1n65un
Szerintem lesznek itt még majd nagyobb problémák is, de nem legyen igazam.
Egyébként én még mindig nem értem ezt a driftelést dolgot. Közel 1 éve vagyok Nintendo Switch tulaj, nem csak játékra, de jelenlegi egészségügyi állapotom miatt testmozgás helyettesítére is használom. Nálam máig nem jelentkezett ez a probléma. Szerintem sok esetben a kedves játékos "keze" a baj, meg a nem megfelelő hordozás, esetleg az idegbetegség. Nekem kontrollerrem se nagyon ment még tönkre. Egyszer a szék megtörte a vezetékét, de egy kis ragasztó szallag és talán még mai is működne, ha újra elővenném. Gyerekként azért biztos volt PS1 kontrollerem, esetleg " Sárga kazettás Nintendo copy" kontrollerem, ami tönkre ment.
15.
15.
zozo76hun
14.
14.
delphijos
Tény hogy piszok drága, de én egy Elite 2-vel játszom, és maximálisan elégedett vagyok mióta vettem. Mondjuk nem lep meg hogy amin lehet spórolnak a gyártók. 1 dollár 1M kontrollernél már 1 mila…. Ezt nézik.
13.
13.
DragonBleacPiece
és még annyi hogy nem vagyok zsidó meg semmi, kedvenc játékaim első nap megvettem mindet teljes áron, akkor is ha csak a legolcsóbb olasz felvágottat ettem egy hónapig utána, és úgyérzem hogy direkt elrontják a kontrollereket hogy bekrepáljanak a jótállás után hogy újat kelljen venni mindig. De lehet hogy csak paranoiás vagyok mert felidegeltem magam a témán xD
12.
12.
DragonBleacPiece
Az az igazság hogy nagyon gyomoridegem szokott lenni mikor kontrollert veszek, mert már két alkalommal megjártam ps4 kontrollerrel, és azért 20 ezerért nem ezt várnám. Nagyon óvtam és vigyáztam a régire, 3 évig is jó volt, nem driftelt ,és olyan jó rugacsos hangot adott mikor lenyomtam (nemtom hogy fejezzem ki azt a hangot). Aztán elajándékoztam, mert volt egy fél év amikor nem gameltem mert egyszerűen nem volt mit, 6 évig csak dark souls, bloodborne stb ment. És most mikor megjelent az elden ring, kellett egy új, megvettem 23 ezerért és egyből rossz volt mikor csatlakoztattam a pshez.. utána megint vettem egyet és annak meg nem működött az r1, r2. Végül vettem egy kiskerből használtat, de kitisztítottat és nagyon szuper és jó. Szóval a lényeg hogy a vásárlónak nem kéne gyomorideggel kicsomagolni otthon az ezsközt attól tartva hogy na megint nem lesz jó, mert ez szánalmas ennyi pénzért..
11.
11.
PS4jacksony
#10: Hervasztó ...... Mindenesetre
10.
10.
xanatos0911
#9: Illetve egészen pontosan fordítva. Na mindegy, you know what I meant.
9.
9.
xanatos0911
#8: Az a baj, hogy a csodát úgy kell definiálni, hogy “normális, elfogadható, alapvető”.
8.
8.
crytek
#7: Se a Sony se a MS se senki...nincsenek csodák
7.
7.
PS4jacksony
Most tényleg ott tartunk,hogy 2022 ben nem tudnak egy rohadt joy-t normálisan megcsinálni ? ? ? ?
6.
6.
Jarl Balgruuf
#3: Nem csak, de ők is fillért basznak.
5.
5.
crytek
Ami cseklik csuklik azzal előbb utóbb baj lesz...nekem pl a Series X kontrollerem halt be 1 éven belül
4.
4.
Gerzson95
3.
3.
Ooorky
Nocsak, mégse a Nintendo a balfasz? :D
2.
2.
GemForge
No most tehát a dead zone-t nagyobbra veszik. Kifinomult és intelligens megoldás a szoftverbuher arra az esetre, ha sz@r a hardver.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...