Hivatalos: az Amazon felvásárolta az MGM-et

  • Írta: szlav
  • 2022. március 17.
  • Cooltúra
Link másolása
Óriási film- és sorozatrepertoárral bővül az Amazon tárháza, az óriásvállalat ugyanis hivatalosan is bekebelezte a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaságát. A hollywoodi legenda 8,45 milliárd dollárért kelt el.

Tavaly májusban már beszámoltunk róla, a végső pecsét azonban csak most került a papírra: az Amazon 8,45 milliárd dollárért felvásárolta a Metro-Goldwyn-Mayert. A közel szászéves filmstúdió a maga bő 4000 filmjével és több mint 17 000 televíziós epizódjával valódi hollywoodi legenda - ezt bizonyítja az MGM-filmek 180 Oscar-díja és 100 Emmy-szobrocskája is. Mindez mostantól az Amazon tulajdona lett, ezzel jócskán kiegészítve az Amazon Studios eddigi alkotásait és a Prime Video könyvtárát felsorakoztató filmes részleget.

Ahogy azt korábban már megírtuk, az Amazon és az MGM megállapodása már tavaly tavasszal megköttetett, most azonban végre a versenyhivataloknál is zöld utat kapott a felvásárlás. Elméletileg tehát mostantól nincs akadálya annak, hogy akár a Prime Video streamingplatformján is megjelenjenek az olyan filmszériák, mint a James Bond, a Rocky vagy a Hobbit, illetve az olyan sorozatok, mint A szolgálólány meséje, a Fargo vagy a Vikingek. Ami azonban ennél is fontosabb: a megállapodással az üvöltő oroszlán logójával fémjelzett IP-k, és azok jövője mostantól szintén az Amazon felügyelete alatt áll.

7.
7.
Kamukaze
#5: Egészen pontosan annak mindegy, akit nem érdekel. Pl neked. Viszont akad olyan is kicsiny társaságunkban, akit igen.
6.
6.
Ooorky
Engem már csak az izgat mikor lesz a Weyland - Yutani összeolvadás...
5.
5.
Extol
Ez nekünk játékosoknak kb mindegy
3.
3.
crytek
Ha nem lenne semmiféle törvény pár év és lenne 3-3 db cég akinek minden fil és game a kezében van :)
2.
2.
cikazz1994
Akkor mostmár tényleg jöhet az új Csillagkapu sorozat!
1.
1.
SLi
mi a következő? A Disney meg megveszi az A24-t :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...