Hivatalos: készül az új The Witcher-játék

  • Írta: szlav
  • 2022. március 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Eddig is sejthettük, hogy a CD Projekt RED nem hagyja parlagon a legsikeresebb sorozatát, ma azonban megérkezett a hivatalos bejelentés is: már készülőben van a The Witcher-sorozat következő felvonása, amelyet az Unreal Engine 5 hajt majd.

A CD Projekt RED csapatának hála három játékon keresztül követhettük Ríviai Geralt kalandjait, most azonban eljött az ideje, hogy új fejezet nyíljon a mutáns szörnyvadászok történetében. A lengyel fejlesztőbrigád ma hivatalosan is bejelentette: a The Witcher-saga folytatódik, a következő felvonás pedig már javában fejlesztés alatt áll.

Habár a fenti farkasmedálos képen kívül egyelőre nem tudtunk meg egyebet a játék történetéről (azt sem, hogy Geralt vagy Ciri visszatér-e), a lengyel fejlesztőstúdió annyit elárult, hogy ezúttal a REDengine helyett az Unreal Engine 5 robog majd a motorháztető alatt. A CDPR technikai vezetője, Paweł Zawodny elárulta, hogy ez jóval többet jelent egy hagyományos licencmegállapodásnál, hiszen a technológiát igénybe vevő fejlesztőcsapat és az Epic Games is egy hosszútávú partneri kapcsolat első mérföldköveként tekint erre a lépésre.

Nem titok, hogy a CD Projekt RED belső fejlesztésű motorjai miatt a múltban gyakran előfordult, hogy a vártnál jóval viharosabbnak bizonyult a fejlesztői folyamat. Ezzel szemben az Unreal Engine egy széles körben elismert, remekül bejáratott engine, amely Zawodny szerint is hatékonyabbá és kiszámíthatóbbá teszi majd a munkálatokat.

35.
35.
crytek
#30: "Szóval nem ész nélkül kéne rohangálni és questelni, hanem kicsit megfontoltabban... tudod, úgy mint egy szerep játékban elvileg"

Elég kevés szerepjáték ilyen mint a Witcher 3 konkrét példát nem is nagyon tudok hozni ami ilyen el***** fos lenne..

31.Shao Kahn:

"Ez mind szép és jó, de én arra akarok kilyukadni, hogyha a Witcher 3-ban akár csak egyetlen küldetésért nem kapsz Xp-t, akkor NEM tudsz elég erőssé- elég magas szintűvé fejlődni ahhoz, hogy végigvidd a játékot."

Többször írták már több helyen is. Hogy ha pl CSAK a főküldetéseken mész akkor is elég leszel a game végigvitelére...És ha végigmentél elég erős leszel hogy még mászkálj és csináld az addig nehéz küldiket...
32.
32.
Shao Kahn
#30: Arról nem beszélve, hogy ugye Geralt nem fér hozzá kezdetben Velen teljes területéhez, Novigradhoz és skelligéhez, márpedig ott is vannak küldetések dögivel, és mire Geralt odáig eljut, addigra az ottani küldetések egy részéhez szintén túl magas szintű lesz. Ez is egy probléma.
31.
31.
Shao Kahn
#30: Ez mind szép és jó, de én arra akarok kilyukadni, hogyha a Witcher 3-ban akár csak egyetlen küldetésért nem kapsz Xp-t, akkor NEM tudsz elég erőssé- elég magas szintűvé fejlődni ahhoz, hogy végigvidd a játékot. Nekem csak ez a bajom vele. Egyébként én ps4-en játszottam vele.
30.
30.
xanatos0911
#26: Színkóddal jelöli a játék, hogy mennyire passzol nehézségben a szintedhez az adott küldetés… ha jól emlékszem piros, sárga, zöld és szürke. Remélem, hogy ezeket a színeket külön már nem kell elmagyaráznom, hogy miként befolyásolják a nehézséget és ezáltal az XP-t.

Szóval nem ész nélkül kéne rohangálni es questelni, hanem kicsit megfontoltabban... tudod, úgy mint egy szerep játékban elvileg. De, ha ez elfogadhatatlan, képzeld PC-n van olyan mod, ami minden küldetésért ad XP-t, mindegy hányas szintű vagy es milyen küldetést csinálsz.
29.
29.
crytek
#26: "Nevezetesen hogy nem kapsz XP-t a küldetésekért, ha a szinted 3-mal több, mint a küldetés ajánlott szintje. Emiatt nem tudtam végigvinni a harmadik részt, mert nem tudtam milyen sorrendben teljesítsem a küldetéseket."

Lehet én vagyok a debil ,de nem értelek... Ha ezt írod akkor tudod milyen küldit csinálsz. Akkor miért nem olyanokat kerestél ami a szintedhez passzol?
28.
28.
SLi
#26: ne haragudj, de ennél hogy lehetne egyértelműbb a rendszer? :)
27.
27.
SLi
#12: szerintem amit a megjelenés óta összeszerencsétlenkedtek még aggasztóbb (a next gen patch folyamatos csúszása, a witcher next gen patch még mindig nem jelent meg stb)
26.
26.
Shao Kahn
Én csak egyvalamit várok el a negyedik résztől, hogy töröljék ki belőle azt a szemétséget ami a harmadik részben volt (és ami miatt meg is szabadultam tőle). Nevezetesen hogy nem kapsz XP-t a küldetésekért, ha a szinted 3-mal több, mint a küldetés ajánlott szintje. Emiatt nem tudtam végigvinni a harmadik részt, mert nem tudtam milyen sorrendben teljesítsem a küldetéseket. Szóval ezt kérem NE ismételjék meg a negyedik részben.
25.
25.
zakkantlaci
A new saga begins felirat mindent elárul.
24.
24.
Zisten
23.
23.
Cole
#14: Nem lesz Epic ex, azóta már kiadtak egy nyilatkozatot erről is.
22.
22.
Cole
Ez hiúz, macska semmiképp. Legalábbis a fülekből ítélve. Vagy esetleg Manticore, ki tudja mit takar még a hó.
21.
21.
Deadpool
Karakter alkotás szempontjából legyen úgy mint a Mass Effect, kalandozni, munkákat vállalni és végre ne a világot megmenteni.
19.
19.
_Rej
18.
18.
Zisten
#17: Bocs, a számozást elírtam... még nem volt meg a napi kávém és félrement.
17.
17.
Zisten
... és 10év múlva megjelenik egy Witcher 2 nevű bughalmaz.
16.
16.
Jarl Balgruuf
#3: Szerintem inkább lenne ideje sajàt karakternek, és mondjuk játszódhatna a múltban.
Ciri még csak nem is Witcher, beszűkitené a lehetőségeket pl az alkímia kb eltűnne.
15.
15.
Jarl Balgruuf
#13: Felejtsd el, azt megpróbáljàk most maguk mögött hagyni.
14.
14.
markoci555
epic exkluzív 1 évig?
ha igen, elásták magukat még a cyberpunk-nál mélyebbre
13.
13.
xanatos0911
Jó lenne azért előbb befejezni a CP-t, nem? Expansion DLC (elvileg nagyobb, mint a TW3-é volt), különálló multiplayer (mondjuk az engem nem érdekel) még mindig sehol. Már megint túl korán jelentettek be valamit… nekem ez nem szimpatikus.
12.
12.
Őrnagy
És 20 millió rajongó már készíti is elő a bankszámláját, hogy előrendeljen. És közben eszükbe sem jut a Cyberpunk.
11.
11.
Heldengeist
#7: Kétlem, hogy kétszer el mernék játszani ugyanezt. Nem tudom, mennyi pénzt hoz a GoG, de szerintem gyakorlatilag a Witcher sorozatból élnek. Bár a Witcher 3 se volt bugmentes megjelenéskor. Viszont végre a játékosközösség felszólal a félkészen megjelent játékok ellen.

Ami meg a képet illeti, elsőre azt hittem, valami hülye sisak vagy maszk.
10.
10.
honest guy
9.
9.
jed
#8: fillérb*szó újra támad
8.
8.
crytek
Na akkor , promoként adhatnák ingyen a Witcher 3 Expansion Pass-t
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...