Kivették Maradonát a FIFA-játékokból

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 26.
  • Hír
Link másolása
Egy jogvita miatt kivették Diego Maradonát a FIFA-játékokból - legalábbis egy időre. A legenda szerepeltetéséről még a korábbi menedzsere állapodott az EA-vel, azonban nem volt jogosult erre, és máig nem tisztázott, hogy ki a jogtulajdonos.

Az EA Sports csapata egy-egy játékbeli üzenettel hívta fel a játékosok figyelmét arra, hogy átmenetileg kivették Diego Maradonát a FIFA-játékokból, és az Ultimate Team kártyacsomagjain keresztül sem lehet hozzáférni a legendás focistához. Habár a cég csalódott, reméli, hogy előbb-utóbb visszakerülhet a játékos a programjaikba - az eltávolítás hátterében ugyanis egy jogvita áll.

A sztori lényege, hogy máig nem tisztázott pontosan, ki jogosult Maradona nevének és kinézetének a felhasználására. Kiderült, hogy bár az EA Sports megállapodott a focista szerepeltetéséről Stefano Cecivel, a korábbi ügynökével, ő valójában nem jogosult erre; most Matías Morla, Maradona ügyvédje és a cége, a Sattvica vallja magát a jogtulajdonosnak, de ezt meg Maradona lányai vitatják.

A bíróság, amíg a helyzet nem tisztázódik, eltiltott mindenkit Maradona szerepeltetésétől, hogy az esetleges további jogsértéseket elkerüljék - ennek itta most meg a levét az EA Sports.

1.
1.
Marcus88
Már azt hittem,hogy kiderült róla,hogy Orosz és szankcionálni kell őt is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...