A Gyűrűk Ura Online producere a farmolásról

  • Írta: fojesz
  • 2007. május 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Az MMORPG-játékosok többsége biztosan hallott már a hírhedt aranyfarmerekről, akik az úgy nevezett "másodlagos piac" képviselői az online szerepjátékokban.
Az MMORPG-játékosok többsége biztosan hallott már a hírhedt aranyfarmerekről, akik az úgy nevezett "másodlagos piac" képviselői az online szerepjátékokban.

Ezek az illetők sokszor több száz embert foglalkoztatnak: alkalmazottaik feladata, hogy az egyes játékokban (World of Warcraft, Final Fantasy XI, stb.) játékbeli fizetőeszközt, felszereléseket gyűjtsenek, és karaktereket fejlesszenek. Ezeket végül igazi pénzért értékesítik. Amerikában például számos olyan játékos van, akik havonta száz dollárokat is képesek kicsengetni egy-egy brutális karakterért.


Az illegális tevékenységről fejtette ki gondolatait Jeffrey Steefel, a The Lord of the Rings: Online producere. Elmondása szerint sok más céghez hasonlóan ők is a farmolás ellen vannak, hiszen az ő felelősségük az, hogy a játékosoknak megőrízzék azt az élményt, ami az MMORPG-be való bejelentkezés után fogadja őket. A farmolók pedig vásárlóikkal együtt csak tönkre teszik ezt az élményt.

Elmondta ugyanakkor, hogy öt éven belül jelentősen át fog alakulni az MMO-piac. Már a Sony is indított olyan lehetőséget, ahol a játékosok legálisan vásárolhatnak EverQuest II-felszereléseket és fizetőeszközt. Steefel szerint sok más cég fogja követni példájukat.
2.
2.
fojesz
öö Azt akartam írni, csak lemaradt, köszi. :)
1.
1.
StoryTeller
Igazán nem szeretnék kötekedni de Final Fantasy-ból csak a XI az MMORPG. :P Amúgy logikus a sony hozzáállása. Mellesleg pár ingyenes szerepjátékban is fellelhető ez pl.: Mapple Story
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...