Megvan, mikor indul Magyarországon a Disney+

  • Írta: gorien
  • 2022. március 29.
  • Cooltúra
Link másolása
A The Walt Disney Company méretes portfóliójának otthont adó Disney+ streamingszolgáltatásról eddig is tudtuk, hogy nyáron érkezik meg hozzánk, most azonban megvan a napra pontos dátum, és az előfizetés árát is megismertük.

Az idei év a vadonatúj streamingszolgáltatók éve lesz nálunk: az HBO Max már elindult, de várhatjuk a Skyshowtime-ot és a Disney+-t is. Utóbbihoz már tudunk napra pontos dátumot is kapcsolni: június 14-én rajtol el Magyarországon a platform, amelyen egyebek mellett Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars- és National Geographic-tartalmakat is találunk.

Nálunk ráadásul a Starral kiegészített csomag lesz elérhető, ami annyit tesz, hogy olyan további, a Disney-hez tartozó cégek alkotásai lesznek szintén nézhetőek, mint az FX, a Hulu, a 20th Television, a 20th Television Animation, a 20th Century Studios vagy a Searchlight Pictures, hogy néhányat említsünk.

A felhasználók négy párhuzamos streamet nézhetnek, legfeljebb tíz eszközre korlátlan mennyiségű letöltésre lesz lehetőségük, egyes tartalmaknál pedig az IMAX Enhanced funkció is elérhető majd. Egy előfizető hét különböző profilt hozhat létre, és van lehetőség gyerekbarát beállításra is, ami egyszerűsített kezelést és életkornak megfelelő tartalmakat biztosít.

A dátum bejelentésével együtt az árazást is ismertették, ami még kedvezőbb is, mint azt korábban gondolhattuk: a havi előfizetés 2490 forint lesz, míg az éves előfizetés 24900 forint. 

12.
12.
KomiZoli
A szinkron főleg akkor fontos, ha vannak kisgyerekek, akik nem tudnak még olvasni. Meséket velük csak úgy lehet nézni. És a PIXAR mesék magyar szinkronjai általában nagyon jók, sőt mondhatni zseniálisak szoktak lenni. Megkockáztatom legtöbbször emelnek egy film színvonalán, sokszor eredeti angol hanggal - hiába az ATMOS és a tömörítetlen hangsáv - teljesen élvezhetetlen egy PIXAR rajzfilm.
11.
11.
GAMEROD
Legalább nem hiába van a Disney+ gomb a tévé távirányítóján.
10.
10.
nemfontos
#9: Én a streaming szolgáltatókról beszéltem.
9.
9.
godach
#3: Miért? Te minden megjelenő játékot megveszel minden platformra?
8.
8.
Takacs014
#2: Értem mit mondasz, ugyanakkor nem értek vele egyet.

Igazándiból Nemfontos kolléga összefoglalta.

Egy új szolgáltató új országban egy új szolgáltatást eladni csak egyedi, a régióra jellemző tartalommal tudja megfogni, jelen esetben a szinkron sávval. Miért fizessek egy angol Disney tartalomért ha nem az anyanyelvemen szólal meg?

Ne érts félre, szeretek eredeti nyelven filmeket nézni, főleg történelmi vagy olyan filmeket ahol lényeges az akcentus. Például a 1917-et eredeti hangon néztem, iszonyat jó volt az atmoszféra, majd később elkezdtem szinkronnal és bődületesen rossz volt, nem is néztem végig. Most tervezem újra eredetivel nézni. Vagy ott van a Band of Brothers, számtalanszor láttam már, jelenleg is a 4. résznél tartok eredeti sávval.

De! Esti sorozatra egy Loki vagy egy VandaVision, van Mandalorian ( első évadot megnéztem anno) szeretnék szinkronnal megnézni ha már egyszer fizetek érte (majd).

Szerintem film és film között is nagy a szakadék, melyiknél éri meg ezt vagy azt a sávot választani.

Másrészt sosem értettem a szinkron lehúzók népes táborát. Eredeti hanggal mindig megnézheted, szinkron mivel téged nem érint így nem is kell rá várnod. Ha meg veszel egy Blueray lemezt azon is van minden sáv, hagyjuk meg a szinkront a szinkront kedvelőknek és fordítva. :)
7.
7.
hoaw
Ha szinkronosan is megnézhetem a Mandalorian, és a Boba Fettet, akkor már van értelme, legalábbis a számomra. Ha nem, akkor feldughatjak maguknak. Egyszer már láttam feliratosan.
6.
6.
nemfontos
#5: Értem. Ugyanakkor vedd figyelembe hogy ezek fizetős szolgltatasok. És valahol érthető és jogos elvárás hogy adott ország nyelven legyen megtekintheto.
Én egyébként minden filmet eredeti nyelven szoktam megnezni de még kell érteni hogy az emberek többsége nem ilyen. És az ő elvarasainak kell megfelelni ha pénzt akarnak tőlük látni. Nem a vevőnek kell alkalmazkodni a szolgaltatokhoz hiszen ő adja a pénzt. A szolgáltatónak kell olyan ajánlatot tennie amiért a vevő hajlandó fizetni.
és ha nem vagy részvényes nem is nagyon kell sajnálnod egyetlen ilyen vállalatot sem.
5.
5.
mdr88
#4: Nem fogalmaztam egyértelműen. Én most kifejezetten azokra a sorozatokra gondoltam, amik mondjuk fixen csak a Disney+, Netflix, vagy bármely más szolgáltató gondozásában készülnek, és csak ezeken keresztül tekinthetőek meg...

Ahogy írtam... nem egy emberen múlik ez a dolog és nem is kicsiny hazánk csekély lakosságán... maga a gondolatmenet az amivel gond van... "nem nézhetem az anyanyelvemen, ezért warezolom..."
4.
4.
nemfontos
#2: Nincs igazad. Most az folyik hogy a kapuőrök ismét benyomulnak hogy eldonthessék mit nézhetek meg és mit nem. Volt már ilyen korábban is. Azt állítják hogy ha nem rajtuk keresztül nézel filmet akkor bűnöző vagy. De ez hazugság. A világ film termesenek 1% a sincs fent az összes ilyen suolgaltatason együtt véve. Akkor a többit nem nézetem meg? Miért nem? Mert nem akarta ide hozni nekem senki?
3.
3.
nemfontos
Vajon van ember aki az összes ilyen vacakra elofizet?
2.
2.
mdr88
#1: 90%-ban angol hangsávval + magyar felirattal nézek mindent... egyre inkább elborzaszt a magyar szinkron, pedig mindig nagyon büszke voltam rá, hogy milyen jól tudunk szinkronizálni. Az utóbbi időben annyira, de annyira nem tudják eltalálni az adott karakterek hangjait, hogy az valami szörnyű.
Nyilván vannak, akiknek zavaró, ha nem tudnak magyarul nézni bármit... én szerencsére nem tartozom közéjük.

És persze... lehet Warezolni, de ilyenkor mindig csak arra kell gondolni, hogy ha van valami, amit szeretsz nézni, de nem adsz rá pénzt, mert LYÉLYZUSOM nincs hozzá magyar szinkron, akkor bizony előbb utóbb majd azt mondja a kedves készítő, hogy "ezt nem is nézik, szóval mehet a levesebe"... természetesen nem egy ember miatt fognak ilyet mondani, de remélem átmegy az üzenet.
1.
1.
Takacs014
Remélem pár sorozat szinkronnal nyit, máskülönben nem sok értelmét látom. Warezolni mindent le lehet, de ha van magyar hangsáv, tesznek bele munkát akkor én is tolok bele pénzt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...