Diablo IV - reflektorfényben a környezet

  • Írta: szlav
  • 2022. március 29.
  • Hír
Link másolása
Megérkezett a Diablo IV legújabb negyedéves helyzetjelentése. A Blizzard csapata ezúttal Sanctuary világának környezetdizájnját mutatta be, amely a Diablo IV-ben sötétebb, mint valaha.

Lassan, de biztosan halad a Diablo IV fejlesztése, így csak örülhetünk annak, hogy a Blizzard Entertainment elhatározta, hogy negyedévente becsekkol némi újdonsággal. A legújabb helyzetjelentés igazán izgalmasra sikeredett, a csapat ugyanis ezúttal a játék világát mutatta be egy csokornyi videó segítségével.

A széria történetében először egyetlen hatalmas nyílt világ vár majd bennünket, melynek öt hatalmas, összefüggő régióját szabadon bejárhatjuk, akár lóháton. Ez a környezet állandó, minden egyes szeglet kézzel lett tervezve, így alaposan megismerhetjük a Scosglen Coast halászfalvait, az Orbei Monastery ódon falait vagy Kyovashad elhagyatott városát. Érdemes figyelnünk a fény fizikailag lemodellezett játékára, illetve a világ sötét tónusára, amely minden eddiginél hihetőbb külsőt kölcsönöz a széria új részének.

A kinti világ azonban csak a játék egyik fele, hiszen a rejtett alagutak és ősi várbörtönök mélyén több mint 150 dungeon vár majd arra, hogy alaposan kipucoljuk őket. Ezek a helyszínek - a korábbi részek dungeonjeihez hasonlóan - véletlenszerűen generáltak, vagyis sosem tudhatjuk, hogy merre vezetnek a labirintusszerű járatok. Az útvonalak felépítése mellett a környezet kinézete is véletlenszerűen váltakozik majd, a fejlesztőcsapat ugyanis remek megoldást talált arra, hogy hihetően fűzzék össze a különféle régiókhoz tartozó tile-seteket.

21.
21.
Lorthirash
#20: Ez bármlyik játékra igaz... szóval ennek semmi értelme nincs.
20.
20.
xanatos0911
#19: Igen is meg nem is. Valóban nincs telefonra kiadott verzió, de mégis lehet telefonon játszani. Az más kérdés, hogy mennyire élvezhető.
19.
19.
Lorthirash
#15: A telefonos hozzászólást nem is tudom értelmezni, ez a játék nincs telefonra és egyáltalán nem is lenne játszható ahoz túlságosan is komplikált az egész.
18.
18.
Lorthirash
#16: tolj le egy t3-as raidet vagy hard mode abysst és megérted ahol 20 mechanikát tol egy boss és ha nem jól csinálod az egyiket instant wipe.
Ez a jó benne többek közt hogy van benne kihívás nem a gear dönti el hogy lemegy-e van sem hanem nagyrészt skill kell hozzá, és egyáltalán nem egyhangú.
Csak az alapvető probléma az hogy a játékosok jó nagy része még el sem jutott t3-ig még mindig, illetve hogy még rengeteg abyssal, meg raid vissza van tartva de ez csak kis idő kérdése és változik.
A pvp is jól balanceolt, mi kell még?
17.
17.
hedzsooo
..A 3. reszenek kellett volna egyebkent mar igy kb. kineznie majdhogynem. Az F2P, anno Early Access-ben elrheto Path of Exile mellett szegyen hogy nezett ki a nagy DIABLO III... Meg ez az allando online jelenlet meg mar minek megint tenyleg... Megint csak azert hogy sok marhasagot is beletehessenek, ahelyett hogy 1 tesztesseges 1 jatekos kampanymodot is beletennenek... Hat elorendeles mar ebbol sem lesz az is biztos, a W: Reforge ota mar 1ebkent sem szamitok mar ezektol sem sok komoly cuccra, DE ne legyen igazam persze
16.
16.
DragonBleacPiece
#15: igen, sok a szóismétlés.. megtetszett valszeg az agyamnak
15.
15.
DragonBleacPiece
#14: Előre mondom hogy nem akarom szapulni a szeretett játékod amivel jól elvagy, hiszen énis a védelmére kelnék instant a sajátjaimnak ,csak vélemény. Szóval a mennyiség meg a minőség nem ugyanaz, akármilyen klisésen is hangzik. Én úgyérzem a lost ark az a koreaiaknak tökéletes játék amit elnyomkodnak a telefonon a zsúfolt vonaton a melóba menet, de mint mmo szerintem teljes csőd, akármennyi tartalmat belerakhatnak ha egyszerűen unalmas az egész. De elmondhatnád mi az a tartalom a lost arkban ami neked ennyire jó és napi szinten órákat tudod csinálni, mert én diablo 2-t kezdtem nemtom kb 11 évesen, és 20 évvel később is bármikor elő tudom venni, de a lost ark olyan szinten cash grab kategória egy játéknak álcázva hogy nem vágom hogy nem b*ssza ki más szemét. De ugyanakkor értem hogy addiktív és el lehet vele lenni, énis genshin impacteztem egy évet ami egy gacha fosadék, de szép volt a táj meg addiktv volt a gyűjtögetés.
14.
14.
Lorthirash
#7: Rendes tartalom? annyi kontent lesz lost arkban hogy nem is tudod mit csinálj, meglehet nézni koreai vagy orosz verziót raidek insták tömkelege lesz 3 havonta kapja a játék kontent frissítéseket.
10x annyi tartalom van jelenleg is a játékban mint bármely diablóban és még a jelenlegi állapot csak a kezdet.
13.
13.
Lorthirash
#10: Hát pont ez a lényeg amit mondtál amúgy hogy a Lost Ark-ban sokkal több tartalom van és lesz mint diablóban valaha.
Persze értem hogy ez egy Diablo de miután végig játszod a sztorit nem igazán tudsz mit csinálni marhára unalmas lesz ahogy a diablo 3 is.
nem tudsz instázni, raidelni nincs igazi pvp sem , kevesebb spelled van amit használhatsz... stb.

Az hogy egy élet is kevés rá az azért nem állja meg a helyét mert ez csak addig volt igaz ameddig el nem éred t3-at utána már fele annyi időt sem igényel a játék.
Itt az kell megérteni hogy a lost ark úgy jött ki euban hogy átugrottunk 2 tiert és egyből beletették tier 3-at ezért tűnik úgy hogy ez élet is kevés hozzá....
12.
12.
Kamukaze
#2: Példaértékű hozzászólás!...
11.
11.
Deadpool
Személyszerint a legnagyobb bajom vele, hogy mindig online kell legyél, a 3-at is ezért hagytam ki.
10.
10.
Khaszás
#2: Abszolút van! Egyrész azért mert diablo :) Másrészt meg ha van is köze stílusban azért még is más. Lost Ark ugye MMO RPG metrikus nézetben rengeteg küldi nyilt terepek és rengeteg tenni valo material gyüjtés akkor ezek a épitem az otthonomat játék a játékon belüli dolgok. Míg Diablo könnyedeb formula még ha merít is az MMORPG elemekböl nem véletlenül ARPG kevesebb dologgal kell törödni akció akció hátán. Lost Arkal játszottam vártam de le tettem róla és nem azért mert rosz hanem mert egy élet is kevés hozzá hogy mindent is csinálj benne. Pontosan ezért van érteleme és kényelmesen el fognak futni egymás mellet :)
9.
9.
PapaYeti
Szép és biztos sokan megveszik mert nem akarnak kimaradni a DIO történelemből... Jó lenne ha ismét úgy eltudna varázsolni a blizzard mint az első játékaival tudott. A játék meneten kellene szerintem változtani, hogy dinamikusabb izgalmasabb legyen.
(meg berakni karakterek közé egy morgós alkesz papot :D )
8.
8.
Fooxfire
#5: MMO a fortnite-is, és még a call of duty is. Maga az MMO annyit jelent hogy "massively multiplayer online game" tehát sokan játszák egyszerre/ sok emberrel interaktolsz játék közben, nem pedig úgy mint borderlands-ban vagy hasonlókban.
De hogy diablo játékok mennyire vannak lekorlátozva "massively multiplayer" szinten..... én merem rámondani hogy MMOARPG
7.
7.
Fooxfire
#4: A lostark egy MMORPG ez pedig ARPG - lostark/al azért játszanak mert ingyenes, és pang az MMOrpg piac ezzel meg azért mert lesz benne rendes tartalom :D
Bocsánat nem akartam bunkó lenni, de nem szeretem mikor valaki ARPG-ket hasonlít lost ark-hoz.
5.
5.
Spaceghost
#2: Szerintem a kettő nem is ugyanaz, úgyhogy nem sok értelme van összehasonlítani őket. Azon kívül, hogy mindkettő felülnézetes teljesen más élményt nyújt. Főleg, hogy a Lost Ark az MMO. Bár hajlik a D4 is az MMO felé, de tényleg ég és föld a két játék.
4.
4.
hedzsooo
#2: Eleg sok, reszemrol legalabbis pl. a Lost Ark nemgyerebe.:)
3.
3.
crytek
A game pass felkészülten várja :)
2.
2.
Lorthirash
Hát Lost Ark mellett nem tudom van-e ennek bármiféle létjogosultsága.
1.
1.
DarkLord
Ezzel a Diablo 4-el csak annyi a baj, ha már 2 éve megjelent volna az is késő lett volna...és még ki tudja, mikor jön! Ám 100%, hogy megveszem, bármikor jelenik meg, mert addigra meg ki lesz éhezve az ember egy ilyen kis mókára. Egyébként jók a látnivalók és kb. ez a beteges atmoszférás muzsika kellene végig a játék alatt, mert az is hozzátesz a komor hangulathoz, ha nagyon jól eltalálják az aláfestő zenéket és a környezet hangjait is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...