Dungeon crawlerként folytatódik az Aeterna Noctis

  • Írta: gorien
  • 2022. március 31.
  • Bejelentés
Link másolása
A csodaszép Aeterna Noctis alkotói még nem végeztek a Sötétség Királyának történetével. A Summum Aeterna azonban nem metroidvania lesz, hanem egy roguelite-elemekkel operáló dungeon crawler.

A PlayStation Talents program segítségével az Aeternum Game Studios tavaly tető alá hozta gyönyörű metroidvaniáját, az Aeterna Noctist, amelyben gondosan felépített pályákon keresztül kellett átkalandoznunk a Sötétség Királyával. A csapat ma bejelentette, hogy újabb játékkal bővül az általuk kitalált univerzum, méghozzá a Summum Aeternával.

Ez azonban műfajt vált az első részhez képest: nem metroidvania lesz, hanem egy rougelite-elemekkel fűszerezett dungeon crawler. Ismét a Sötétség Királyával indulunk majd útnak, aki halhatatlan ugyan, de nem legyőzhetetlen, és veszedelmes ellenfélből bőven kijut majd. A fejlesztők változatos fegyverarzenált és kíméletlen, pörgős harcot ígérnek, illetve egy egyedi mechanikát, amelyen keresztül ráhatásunk lehet, hogyan generálja a játék az újabb és újabb dungeonöket, amiket aztán megpróbálunk meghódítani.


A Summum Aeterna korai hozzáférésben kezdi majd meg a működését PC-n. Ennek az időpontját még nem ismerjük, de a tervek szerint másfél évet tölt majd ott, a végső változat megjelenését pedig 2024-ben várhatjuk. Sajnos egyelőre videót nem mutathatunk hozzá, de néhány mutatós képernyőképet már megtekinthettek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...