Itt az Unreal Engine 5, erre épül az új Tomb Raider is

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 5.
  • Megjelenés
Link másolása
Az Epic Games bejelentette, hogy mától bárki számára elérhető az ötödik generációs Unreal-motor. A cég két mintaprojektet is mellékelt a rajthoz, ezek közül az egyik a decemberben bemutatott Mátrix-demó.

Már javában zajlik a State of Unreal esemény (a nyitóelőadás itt nézhető vissza), aminek a keretein belül az Epic Games bejelentette: az Unreal Engine 5 mától bárki számára elérhető. A motort két évvel ezelőtt mutatták be, a korai hozzáférésű változata pedig tavaly óta tölthető, és olyan funkciókat hoz magával többek között, mint a teljesen dinamikus bevilágítási megoldás, a Lumen, az elképesztő részletességű textúrákat ígérő Nanite, vagy a Temporal Super Resolution nevű felskálázási eljárás.

A korai hozzáférésű változat óta jobb teljesítményt és javított felhasználói kezelőfelületet ígérő motor mellé két mintaprojektet is csatolt az Epic. Ezek közül az egyik a tavaly év végén bemutatkozott The Matrix Awakens techdemó kissé lecsupaszított változata, amely hollywoodi sztárok nélkül ugyan, de egy MetaHuman-karakterekkel zsúfolt nagyvárost ígér, míg a másik a Lyra, egy fapados multiplayer lövölde. Az Epic ígérete szerint a nap folyamán folyamatosan érkeznek majd a fejlesztőktől a fizetős és ingyenes Unreal Engine 5-tartalmak az Unreal Marketplace-re.

A State of Unrealen a The Coalition is villantott egy új demót, ezt láthatjátok fent. Ezenkívül az Unreal Engine 5-öt támogató fejlesztők listáját is megosztotta az Epic, így kiderült többek között, hogy az új Tomb Raidert is ezzel a motorral fejleszti a Crystal Dynamics:

Modellezés mobilalkalmazással

Az Epic Games épp a minap rajtoltatta el a RealityScan nevű mobilalkalmazását, amely azt ígéri, hogy néhány fotó segítségével egész tereptárgyakat modellezhetünk le és importálhatunk az Unreal Engine-projektjeinkbe. A trailer alapján nagyon látványos az egyelőre tesztelés alatt álló megoldás, de a The Verge beszámolója szerint azért van még mit javítani a dolgon.
5.
5.
PS4jacksony
Na ezzel a látvánnyal már érti az ember a következő generációt ... Had jöjjön !
4.
4.
crytek
#3: Szerintem elég jól teszi a dolgát. Nem mellesleg az UE-es autós játékok nem igen lepik el a piacot...hirtelen egyről se tudok ami "ismert és nagy cím"
3.
3.
Viktor_The_Best
#2: hat ideje lenne mar azt a fost lecserelni ue5-re!
2.
2.
crytek
Hm Codemasters??? Dobják a saját engine-t ezekszerint...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...