HWSW: Huszonegy év után megszűnik az Extreme Digital

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 20.
  • Biznisz
Link másolása
Májusban a tulajdonos kivezeti a magyar piacról az egyik legrégebbi hazai e-kereskedői márkát: megszűnik az Extreme Digital, a hasonló néven működő webshop helyét véglegesen átveszi az eMAG értékesítési felülete.

Május másodikától végleg megszűnik hazánk egyik legrégebbi, eredetileg fotó- és számítástechnikára szakosodott online értékesítési felülete, az Extreme Digital weboldala - derül ki a cég honlapján elérhető tájékoztatóból. Az elmúlt két évtized egyik legmeghatározóbb online elektronikai áruházát 2019-ben vásárolta fel a romániai székhelyű eMAG, melynek webáruháza a továbbiakban kiszolgálja az Extreme Digital egykori vásárlóit is.

Az Extreme Digitalt 2001-ben alapította két fiatal vállalkozó, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, elsősorban digitális fényképezőgépek internetes kereskedésére - de a cég már akkor is forgalmazott számítógépalkatrészeket és komplett konfigurációkat. Bár a kereskedőt - főleg a gyártók és a hazai nagykereskedői hálózat részéről - számos kritika érte az alkalmazott üzleti modellel (külföldi import, áfafizetés-kerülés) kapcsolatban, a vevőkör a csábító áraknak és számos ügyfélbarát fejlesztésnek köszönhetően évről évre nőtt.

A jövőben az Extreme Digital választéka az eMAG-on lesz elérhető - további részletek a HWSW-n!

5.
5.
Ooorky
4.
4.
KomiZoli
Egy utolsó sunyi cég voltak, akkor mondtam hogy innen SOHA TÖBBET mikor láthatóan HASZNÁLT terméket küldtek, ami ráadásul nem is működött. Nekem biztos nem fognak hiányozni, eMAG sokkal jobb minőségben szolgáltat.
2.
2.
zoe9
Iszonyat régen náluk vásároltam, aztán akkora lejtmenet lett, hogy tankönyvbe lehetne írni.

1. Kezdődött azzal, hogy teljesen idióta módon megváltoztatták a termékpalettájukat. Számtech cuccra, TV-re és fényképezőgépekre fókuszáltak, aztán ma mi van náluk: parfüm, fogkrém, sampon, lábas készlet, kerti bútor, strand matrac, súlyzópad, barbie baba, pampers pelenka, könyv, fürdőruha. Mind olyan dolog, amit máshol megvehetsz és semmi köze a számtech-hez. Érted, e-DIGITÁL. Még kotont is vehetsz náluk, hát az nagyon digitális. Pont olyan tré, mint a magyar posta, aki balaton szeletet is árul, mert annak aztán nagyon sok köze van a postai ügyintézéshez, de legalább a sort feltartják.
2. A helyben tartott áruról átálltak a "semmi sincs nálunk, mindent megrendelünk" filozófiára. Lehet besz*rtak attól, hogy rajtuk marad az áru. Eleinte bementél és egy fél tonnás gépet is odaadtak, ha kifizetted. Aztán az lett belőle, hogy még egy sz*ros pendrive-ot sem tudtak az üzletben tárolni. Odamentél, megrendelték neked a cuccot és közölték, hogy 2 hét múlva jöhetsz érte, csókolom.
3. Egy identitászavarral küszködő generic e-bolt lett, ami ráadásul mindig mindent egy kicsit többért árult. Az emberek árukeresővel meg lazán pár perc alatt találtak alternatív boltot, ahol ugyanazt megkapták olcsóbban. Náluk én mindig mindent 1 ezressel drágábban láttam. Ma már ott tartok, hogy ha kell valami, ők mindig az utolsók akikre ránézek, de azt is csak kíváncsiságból, mert tudom, hogy csak röhögni fogok. Egyszerűen már semmi nem indokolta, hogy X terméket náluk vegyek meg. Mentem is a 4-5 másik boltba, akik megmaradtak a számtech vonalon.
4. Valami hihetetlen gusztustalan sunyi módon elkezdték a termékek közé elrejteni a használt cuccokat (kapásból 3 kategóriában: használt, sérült, újracsomagolt) és alig lehetett észrevenni. Asszem ki se lehetett szűrni, de lehet rosszul emlékszem. Ha nem voltál elég figyelmes, nagyon könnyen rá lehetett futni ilyen termékekre.
5. A szűrőjük is elég kaka lett. Talán volt egy időszak az utolsó arculatváltásuk előtt, amikor még jó volt.

Szóval a saját maguk leépítéséből csillagos ötösre vizsgáztak. Nem fog hiányozni a neve, csak röhögni tudok, amikor meglátom.
1.
1.
PS4jacksony
Hála a jó égnek mivel szörnyen rossz tapasztalataim voltak ezzel a céggel ! Hanyagok az eladó pofátlansága kommunikáció a vevővel egy nagy NULLA ! Ekkor már megfogadtam Román cégtől többet nem vásárolok !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...