Állítólag lehetetlen teljesíteni a Metal Gear Solid V utolsó kihívását

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Megszállott rajongók egy csoportja szerint lehetetlen teljesíteni a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain utolsó, a teljes közösséget célzó kihívását: nem lehet megszabadulni az összes játékbeli atomfegyvertől.

A Did You Know Gaming csatorna járt utána egy videóban annak, hogy mi lett a sorsa a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain utolsó kihívásának, amelyben azt kapták feladatul a játékosok, hogy szereljék le, illetve hatástalanítsák az összes atomfegyvert, és teremtsék meg a világbékét a játékon belül. A slusszpoén az, hogy ezeket a fegyvereket maguk a játékosok fejleszthetik ki a bázisukon, így az ígért jutalomért egy teljes szervert kellett kipucolniuk - legalábbis regionális szinten.

Habár a győzelemért járó animációt adatbányászok már rég kitúrták a játékból, a kihívás tényleges teljesítése sosem sikerült a játékosoknak, és valószínűleg már nem is fog. Ezt a The Anti-Nuke Gang csapata árulta el a csatornának, amely egy időben megszállottan hajtotta ezt a célt, és mindössze hackeléssel tudta teljesíteni - ezt a próbálkozást a Konami természetesen érvénytelennek tekintette. 

Márpedig a The Anti-Nuke Gang arra jutott, hogy külső segítség nélkül lehetetlen teljesíteni a játék végső kihívását, ennek az egyik oka az, hogy az időközben bannolt fiókokhoz is tartoznak atomfegyverek, ezekhez pedig nem lehet hozzáférni - ez egy olyan hiba, amit a Konami azóta sem javított.

Ezenkívül problémát jelent az is, hogy a számok ellenük dolgoznak: a Metal Gear Solid V rendkívül jól fogyott, így rengeteg a nukleáris fegyver is, ráadásul a csalók könnyedén gyarapíthatták a sokszorosára az arzenáljukat. Végül egész egyszerűen vannak olyan atomfegyverek, amelyek egyetlen bázishoz sem tartoznak - a csapat által csak "fantomfegyvernek" titulált példányokkal szintén nem tudnak mit kezdeni.

A világbékét egyébként azért vették ilyen komolyan a játékosok - és erre a Konami teaselése is rásegített -, mert a találgatások szerint ez vezetett volna el a Metal Gear Solid V szintén adatbányászok által felfedezett harmadik fejezetéhez, amely nemes egyszerűséggel a "Béke" címet kapta. Sokan egyébként vitatják, hogy ez a fejezet valóban elkészült-e, az a teória járja ugyanis, hogy ezt a játék atyja, Hideo Kojima már nem tudta befejezni a Konamival való összezördülése miatt.

Kojima egyébként idén februárban társadalmi kísérletként hivatkozott a játékbeli eseményre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...