Négy új játék készül a SteamWorld-univerzumban

  • Írta: szlav
  • 2022. május 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Nem unatkozik a Thunderful Games csapata, hiszen egyszerre négy új SteamWorld-játék készül a stúdió műhelyeiben. Az újdonságok közt akad egy körökre osztott taktikai lövölde és egy városépítő is.

A Thunderful Games és az Image & Form Games tavaly ősszel jelentette be a SteamWorld Headhunter érkezését, ez azonban korántsem az egyetlen olyan cím, amely új megvilágításból mutatja be a gőzkazános robotok világát. A svéd kiadó elárulta, hogy a vadnyugati hangulatú akció-kalandjáték mellett további három SteamWorld-játék áll aktív fejlesztés alatt, ráadásul az ígéretek szerint a belengetett címek java megjelenhet legkésőbb a jövő év végéig.

A vállalat éves üzleti tájékoztatójában említett infók szerint az egyik ilyen új projekt jelenleg "Coffee" kódnéven fut, a végső produktum pedig egy 2023-as megjelenést célzó városépítő menedzsmentjáték lesz. Utána érkezik 2024-ben a "Caramel" (kezdünk megéhezni!), amely egy körökre osztott taktikai lövölde/stratégiai játék projektjét fedi. A harmadik, egyelőre ismeretlen cím "Strawberry" kódnéven fut - ez egy mobilos megjelenés lesz, amelyet a Thunderful 2023-ban tervez piacra dobni.

A SteamWorld világától persze eddig sem volt idegen a különféle zsánerek közti ugrálás. A SteamWorld Dig első és második része oldalnézetes platformerek voltak, a SteamWorld Heist azonban egy körökre osztott taktikai játék, a SteamWorld Quest pedig egy kártyajáték formájában látott napvilágot.

1.
1.
quakeskull
Szomorú vagyok, hogy ez alapján nem készül a Dig 3 :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...