Trófeákat is kapnak az új PS Plus klasszikus játékai

  • Írta: szlav
  • 2022. május 20.
  • Hír
Jövő hónapban alaposan átalakul a PlayStation Plus szolgáltatása, az új havidíjas rendszer ráadásul nem csak egy nagy játékkönyvtárat hoz magával. A gyűjtők örülhetnek: akár a PSX-es játékokban is nyerhetünk majd trófeákat.

Van aki fittyet sem hány rájuk, mások viszont megszállottan gyűjtik őket. Természetesen a trófeákról és achievementekről van szó, amelyek a hetedik konzolgeneráció játékaival váltak a mindennapjaink részévé. Nem számítottunk rá, hogy egyszer az ennél régebbi címeknél is felütik a fejüket a játékokban megtett mérföldköveinket jelölő értesítések, idén júniustól azonban már akár a PSX-es játékokban is vadászhatjuk a platinát.

A Bend Studio ugyanis a minap bejelentette, hogy a megújuló PlayStation Plus Premium csomagjában visszatérő Syphon Filter tartalmaz majd trófeákat, éppen úgy, mint bármely más modern cím. Bizony, az eredeti, 1999-es játékról beszélünk, nem egy remake-ről vagy remasterről. A stúdió külön kiemelte, hogy bizony platina trófeát is kaphatunk majd - ez egyébként az "Excellent work, Agent!" nevet viseli.

Egyelőre nem tudni, hogy a PlayStation 3 generációját megelőző játékokban mennyire lesznek elterjedtek a trófeák. Mivel a Sony egyelőre nem publikált egyéb hivatalos nyilatkozatot erről és a korai marketinganyagokban sem volt szó a trófeákról, valószínűnek tűnik, hogy ezek csupán olyan opcionális extrák, amelyek utólagos hozzáadásáról a programhoz csatlakozó játékok fejlesztői önállóan dönthetnek. A megújuló PS Plus egyébként június 23-án startol el, így legkésőbb ekkor többet is megtudhatnak majd erről a gyűjtögetők.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...