Új filmfeldolgozást kap a The League of Extraordinary Gentlemen

  • Írta: gorien
  • 2022. május 22.
  • Cooltúra
Alan Moore és Kevin O'Neill irodalmi hősöket hihetetlen kalandokra indító képregénysorozatából A szövetség címmel már készült egyszer film, de az nem váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeket. Eljött az újabb próba ideje.

A The League of Extraordinary Gentlemen képregénysorozat 1999 és 2019 között futott, a füzetek oldalain pedig olyan irodalmi karaktereket engedett egymásnak Alan Moore és Kevin O'Neill egy steampunkos univerzumban, mint Allan Quatermain, Nemo kapitány vagy Dr. Jekyll és Mr. Hyde. 2003-ban készült belőle egy filmfeldolgozás Sean Conneryvel a főszerepben, ám A szövetség a viszonylag tisztes bevételek ellenére is nagy bukásnak minősült, különösen a kritikusok és a rajongók szemében.

A 20th Century Fox 2015 óta próbál valamiképpen tető alá hozni egy újabb feldolgozást, ami lehetett volna akár sorozat, akár film is, ám ezek közül semmi nem jött össze. A The Hollywood Reporter a héten jelentette, hogy a reboot ismét terítéken van: jelenleg úgy néz ki, hogy a Vörös veréb című mozit is író Justin Haythe felel a filmért, amit a Hulun találhatunk majd meg. Hogy pontosan mire fogja helyezni a hangsúlyt ez az adaptáció, az még rejtély, de a magazin forrásai szerint ezúttal jobban ragaszkodnak az eredeti képregényekhez.

3.
3.
BrockSamson
Nem sok koze van a forrasmuhoz, nem kifejezetten jo, viszont szamomra mindig szorakoztato kis film volt.
2.
2.
NemecsekErno
Nem vagyok sem hivatalos filmkritius, sem rajongó. A filmet amikor előszőr láttam fogalmam sem volt róla, hogy képregénysorozat alapján készült.
Viszont nekem bejött és nem értem miért lett bukásként elkönyvelve.

Bár igaz, sokszor a kritikusok által felmagasztolt filmek jönnek be a legkevésbé, a rajongók meg olvassák inkább a képregényeket.
1.
1.
Heldengeist
Dieselpunk volt az, nem steampunk. Legalábbis a film. Steampunk az például a Vadiúj vadnyugat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...