HWSW: Mi lesz, ha vége a Windows 10 támogatásának?

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 24.
  • Hardver
Link másolása
Három és fél év múlva véget ér a Windows 10 támogatási időszaka. Felmerül azonban a kérdés, mi vár utána a felhasználókra, főleg azokra, akiknek a készüléke nem felel meg az új rendszer hardverkövetelményeinek,

A Windows 10-et használóknak egyelőre nem kötelező frissíteniük, ha nem szeretnének élni a lehetőséggel: a Windows 10 Home, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Pro, Windows 10 Education és iOT Enterprise verziók 2025. október 14-ig lesznek támogatottak az ígéretek szerint. A szervezetek számára szánt speciális Windows LTSCH kiterjesztett támogatást kap, a Windows 10 2019 LTSC és Windows IoT 2019 LTSC-hez 2029. január 9-ig érkeznek javítások.

A határidő után a Microsoft nem ad ki új funkciófrissítéseket és biztonsági javításokat az operációs rendszer ezen verziójához, azok nem lesznek letölthetők a szerverekről a Windows Update-en keresztül. Ezért a cég azt javasolja a Windows 11 követelményeinek megfelelő eszközök tulajdonosainak, hogy lehetőség szerint váltsanak át az új rendszerre – persze ezt nem kötelező megtenni, hiszen 2025-ig még rengeteg idő van.

De mi lesz azokkal, akiknek nem megfelelő a gépük a Windows 11-hez? További részletek a HWSW-n!

10.
10.
honest guy
#9: Nem csak vegetálni. Egy 4670-es Core i5-ös procival szerelt géppen röccenés nélkül elfut az Adobe rengeteg programja. Az adóvisszatérítés, meg a produktivitás növekedése az igaz, csak nem erről volt idáig szó.

"Mire használsz online egy 7-8 éves gépet, amihez feltétlenül Windows kell?"
Én erre válaszoltam azt, hogy munkára és játékra.

Persze, lehet felrakni Linuxot, meg akár Mac OS-t is. De pont ez a dühítő, hogy simán elfutna rajta a Windows is használhatóan.
9.
9.
Heldengeist
#8: Fogalmazzunk úgy, el lehet vele vegetálni, ha valami magasabb kategóriás procid van. Ha dolgozni akarsz rajta, ott fejlesztésnél úgyis játszik adóvisszatérítés, plusz a gyorsabb géppel ott a produktivitás növekedés (több pénzt kereshetsz), HA a szoftver amivel dolgozol, megköveteli a Windows környezetet, játszani meg nem kell Windows, ami ki is húzza a "rákényszerítés" méregfogát.
8.
8.
honest guy
#6: Dehogynem. Egy Haswell gépen simán tudsz játszani és dolgozni is.
6.
6.
Heldengeist
#5: 7-8 éves gépet biztos nem. Vagy ha igen, akkor a legkisebb gondod is nagyobb annál, hogy kap-e frissítést a Windowsod. Ma 8 éves gép az Intel Haswell vagy AMD FX. 3 év múlva ez Skylake vagy első generációs Ryzen.

2007-16 között elég lassú volt a fejlődés, 16-ban még el lehetett lenni egy 8 éves Core2 Duoval játékra, de ez már jó pár éve nem így megy. Plusz munkára már akkor sem.

Plusz játékra nem kell Windows, ahhoz a fajta munkához, amihez meg igen, magadat szivatod gyenge és elavult géppel.
5.
5.
honest guy
#2: Mondjuk játékra. Meg munkára.
4.
4.
crytek
Mi lenne? Semmi ahogy a win 7-el sincs azóta se semmi
3.
3.
Gpety
2025-re már duplán elavultak lesznek a nem kompatibilis gépek, felesleges ezen pörögni.
2.
2.
Heldengeist
#1: Gyűlölöm a Microfostot, mint a szart, de a felhasználókat rákenyszeríti más is. A 11 csak úgy bűvészkedés nélkül eleve nem megy fel kb. 4-5 évnél idősebb gépre, ezek a gépek akkor már 7-8 évesek lesznek.

Mire használsz online egy 7-8 éves gépet, amihez feltétlenül Windows kell?
1.
1.
r3dman
Faszán rákényszerítik a hétköznapi felhasználókat,hogy vegyék az új gépeket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...