Úton a Sega új retrokonzolja?

  • Írta: szlav
  • 2022. május 28.
  • Pletyka
Link másolása
Nyakunkon a bejelentések hónapja, és úgy tűnik, idén a Sega is tartogat valamit a tarsolyában. A japán vállalat beharangozta a jövő héten érkező élő adását, ami egy izgalmas új projektről rántja majd le a leplet.

A Sega hivatalos japán nyelvű Twitter-fiókjáról érkezett a bejelentés, miszerint június 3-án, magyar idő szerint délután 1 órakor egy élő közvetítéssel jelentkezik a vállalat. A tweetben mellékelt Mega Drive-kontrollerre emlékeztető, kissé nyomott sütemény fotója mellett azt is elhintették, hogy a cég vezető menedzsere, Hiroyuki Miyazaki és a vállalat producere, Yosuke Okunari áll majd színpadra, hogy egy nagy bejelentést tegyenek egy új projekt kapcsán.

Ez a bejelentés elméletileg persze bármi lehet, hogy Miyazaki és Okunari fellépése azonban sokat elárul a bemutató jellegéről. A két úriembert ugyanis legutóbb a Sega Mega Drive Mini bejelentésekor láttuk hasonlóképp együtt, és habár Miyazaki keze alatt számtalan különböző Sega-projekt átfutott az évek során, Okunari az elmúlt tizenöt évben szinte kizárólag a retró játékok modern újrakiadásaival foglalatoskodott.

Ezen a ponton már nyilván csak spekulálunk, de határozott jelek mutatnak afelé, hogy a Sega a Dreamcast miniatűr változatán dolgozhat. Mindezt maga Yosuke Okunari hintette el mintegy másfél évvel ezelőtt (via VGC), amikor a kizárólag Japánban piacra dobott Game Gear Mini megjelenése után elárulta, hogy a következő projektjükkel ismét a nemzetközi közönségre céloznának. Ekkor Okunari az SG-1000 vagy a Dreamcast zsugorított változatának ötletét vetette fel, így igen jó esély van rá, hogy a két konzol egyike kaphat efféle újrakiadást.

3.
3.
DarkCrash
Day 1 venném. Persze vannak emuk pc-re és telóra is de azokon játszon a f.....om! :D
2.
2.
TrishtanAG
#1: Teljesen felesleges, amikor az emuk akár egy mobilon/tableten fullHD-ban renderelik, beépített csalásokkal és bármikor lehetséges mentéssel. Szerettem a DC-t annó, de ez teljesen minek kategória.
1.
1.
medson
Na végre énis beruházhatok majd egy mini konzolra, első gépem volt és imádtam, remélem lesz hozzá mini utopiás boot lemez hogy teljes legyen a nosztalgiázás :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...