Hivatalos: érkezik a Joker: Folie à Deux

  • Írta: szlav
  • 2022. június 8.
  • Cooltúra
Egyenesen a film direktorától, Todd Phillipstől érkezett a bejelentés, miszerint már készül a 2019-es Joker folytatása, melyben ismét Joaquin Phoenix játssza a főszerepet. A második rész a Folie à Deux alcímet viseli.

Kétségtelen, hogy Arthur Fleck elképesztő története megérdemli a folytatást, a jó hír pedig az, hogy Todd Phillips és Joaquin Phoenix már aktívan dolgoznak az ügyön. A Joker rendezője ma hajnalban a saját Instagramján osztotta meg az alábbi képeket, melyen a második rész forgatókönyvének a borítója, illetve a szkriptet bújó Joaquin Phoenix látható. Ezzel gyakorlatilag megbizonyosodhattunk arról, hogy a 2019-es filmben hatalmasat alakító színész ismét visszatér a szerepre, a forgatókönyv borítója azonban talán ennél is izgalmasabb.

A vörös borítón ugyanis a Joker: Folie à Deux cím szerepel, amelyet jó, ha egy kicsit tovább boncolgatunk. A francia kifejezés durva fordítása az "őrültség kettőre" vagy "közös őrület" lenne, és habár ez már önmagában is elég beszédes, érdemes tudni, hogy a Folie à Deux egy ismert és gyakorta használt pszichiátriai kifejezés.

Ebben a kontextusban pedig a Folie à Deux a megosztott pszichotikus zavart jelenti - egy olyan rendellenességet, amely egyszerre két, általában szoros kapcsolatban élő személyre hat. A megosztott pszichózisban szenvedő pár szubmisszív tagja magára öltheti a domináns személy téveszméjét, gyakran annak tüneteivel, hallucinációival együtt.

A képregényekből ismert őrült bohóc kontextusában és a fentiek ismeretében nekünk elsőre a Joker és Harley Quinn kapcsolata jutott eszünkbe, de mivel a 2019-es filmben felvetődött a lehetőség, miszerint Arthur Fleck Thomas Wayne eltitkolt gyermeke lehet, az sincs kizárva, hogy a kettős pszichózis a Wayne családdal köti majd össze Joaquin Phoenix karakterét.

4.
4.
Yanez
Egy jó Joker történet mindig várós és hát van is benne potenciál nem csupán mégegy plusz filmre.
2.
2.
szinkron
#1: nyilván folytatásra gondoltál, hacsak nem érzed úgy, hogy meg fog fojtani a folytatás
1.
1.
zoli12i
Na ez pont az a film volt, ami számomra teljesen kerek volt és nem vártam volna tőle fojtatást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...