SGF 2022: Ez történt az Upload VR Showcase műsorán!

  • Írta: szlav
  • 2022. június 9.
  • Rendezvény
Link másolása
A virtuális valóság szerelmesei sem maradhatnak üres kézzel a nagy nyári forgatagban. Az Upload VR Showcase egyórás műsorán csak úgy záporoztak az előzetesek és bemutatók.

Lepörgött az Upload VR Showcase idei műsora, ahol ismét a kisebb és nagyobb VR-játékoké volt a főszerep. Immerzív repülős élmények, párbajozó lovagok és Among Us! Sűrű volt a felhozatal, így nem habozunk tovább, íme, a legfontosabb bejelentések:

Az Among Us VR-ban is hatalmas mókának tűnik

Végre közelebbről is lecsekkolhattuk, hogyan fest majd az Among Us VR-os változata. A Meta Questre és egyéb PC-s VR-eszközökre érkező játékot gyakorlatilag az alapmű önálló folytatásának is tekinthetjük, testközelből pedig még a színes űrhajósfigurák is egészen rémisztőnek hatnak.

 

Izgalmas vívójáték lesz a Broken Edge

Nem a Broken Edge az első játék, amelyben egy képzeletbeli karddal hadonászhatunk, de a látottak abszolút meggyőztek bennünket. A montréali Trebuchet fejlesztése a platform igazi kompetitív királyává nőheti ki magát.

 

Káprázatos animekaland a Dyschronia: Chronos Alternate

Csúszott egy keveset, de idén nyáron végre megérkezik a Dyschronia: Chronos Alternate első epizódja. Az animékre emlékeztető háromrészes nyomozójáték most egy újabb előzetessel csábítja az érdeklődőket.

 

A verekedős játékok kedvelőinek imponál a Final Fury

Ha VR-ban kap új életre a verekedős játékok zsánere, akkor az valahogy úgy fest majd, mint a Final Fury. A 2023-ban érkező bunyós címben a pofonok mellett őrült kombókat és energiasugarakat is küldhetünk az ellenfelünk irányába.

 

HeliSquad - a Warplanes fejlesztői helikopterbe szállnak

Egy rövid teaserrel mutatkozott be a HeliSquad: Covert Operations. A Home Net Games legújabb játéka ismét a fellegeket célozza, ezúttal azonban modern helikoptereket irányíthatunk az otthon melegéből.

 

Káprázatosan fest a Hubris

A VR-játékok általában nem az áll-leejtős látványukról híresek, a Hubrisnek azonban nincs szégyenkeznivalója. A Cyborn akciójátéka egy káprázatos víz alatti világgal kecsegtet, ráadásul az ígéretek szerint még az idei év folyamán felfedezhetjük azt.

 

VR-os kitérőt tesz a Mothergunship

A 2018-as FPS-roguelike a virtuális térben is megméretteti magát. A Mothergunship: Forge előzetese pontosan azt ígéri, amit az alapmű rajongói megérdemelnek: egy őrületes bullet hellt, ahol még levegőt venni is alig lesz időnk. Június 16-án már ki is próbálhatjuk!

 

Teljesen eszement lesz a What the Bat?

Ja, ez nem kérdés volt, csupán a játék címe végződik kérdőjellel. A What the Golf? alkotói VR-ban képzelték el a következő agymenésüket, a hibbant fizikára építő játék golfütőjét azonban ezúttal baseballütőre cserélték.

A Green Hell VR-ban is ránk hozza a frászt

Ha nem volt elég rémisztő egy hagyományos monitoron a Green Hell, akkor készüljetek fel arra, hogy a titeket cserkésző jaguár tutira felkerget titeket a szekrény tetejére. A túlélőjáték VR-os verziója megjelent, íme, a launch trailer:

Nagyot frissül a Zenith: The Last City

A VR-os MMO június 16-án kapja a következő frissítését, melyben új helyszínek, hat új dungeon, nyolc új páncélszett és több mint 20 új küldetés várja a kalandorokat. Az előzetes egy rövid betekintést enged ezekből:

 

VR-ban tér vissza a Twilight Zone

Nem sejtettük, hogy a vegyes valóságban tér majd vissza a Twilight Zone, de biztosak vagyunk benne, hogy az ilyen agymenésekre még Rod Serling is rábólintana. Hátborzongató helyszínek, árnyszörnyek és három történet, amelyektől jó eséllyel eldurran az agyunk. A játék július 14-én debütál a Meta Quest 2-n, de később PlayStation VR-ra is érkezik egy átirat.

 

Rémisztő poligonhorror lesz a Liminal Phase

A zseniális nevű Anananas Studio egy lo-fi horrorjátékkal örvendeztet meg bennünket 2023-ban. Habár a poligonokat jó eséllyel a két kezünkön meg tudnánk számolni, ez semmit nem vesz el a játék hangulatából.

 

Fejlesztői naplón az Espire 2

A Digital Lode VR-os lövöldéje egy újabb előzetessel lepte meg a zsáner szerelmeseit. A videóban szó esett a játszható kasztokról, a kooperatív játékmódról és a lopakodásról is. Ha nem jön közbe semmi, az idei év végén már játszhatunk is vele.

 

A Stride is jobb a haverokkal

Vadiúj játékmódokkal bővül ma a Stride, így mostantól akár csapatosan is leküzdhetjük a VR-os parkourpályák akadályait. Az ingyenes frissítés egyéb multis játékmódokat (pl. King of the Hill) is hoz magával.

 

PathCraft - a Lemmings után szabadon

A PatchCraft kockafejű hőseit nem az eszük miatt szeretjük, hiszen ha nem vigyázunk eléggé rájuk, akkor simán a vesztükbe zuhannak. Építsünk hát nekik idén biztonságos utakat!

 

Pantera DLC-t kap az Unplugged

A VR-os gitárhősök mától a Pantera legkeményebb dalaira is zúzhatják. Csak vigyázzatok, hogy ne törjön ketté a léggitár!

 

Vérgőzős horrorkaland lesz a Hellsweeper

Nem lennénk kibékülve azzal, ha testközelből rontanának ránk Clive Barker rusnyaságai, a Hellsweeper azonban valami nagyon hasonlót ígér. A nálunk bátrabb játékosok még idén leszámolhatnak a démonokkal.

A Ragnarock DLC-jében átélhetjük a Hellfestet

A VR-os ritmusjáték Franciaország hatalmas metálfesztiválját is a nappalinkba hozza. A DLC már elérhető, a trailert pedig itt találjátok:

 

Beköszönt a Propagation VR is

A Wandev Studios csapata is beköszönt a mai adás során, hogy emlékeztessenek bennünket: továbbra is készül a zombis lövöldéjük. A várható megjelenési dátum nem változott, vagyis az élőholtak még az idei év folyamán felkelnek a sírjaikból.

 

Így fest élesben a Nerf: Ultimate Championship

Ha nincs késznél a habszivacsos játékfegyver, akkor elég felvennünk a VR headsetet. A Nerf: Ultimate Championship egy kiadós gameplay-bemutatóval ecsetelte, hogy miért lesz jó a virtuális térben életre kapó online lövölde.

 

Júliusban érkezik Meta Quest 2-re a Moss: Book II

Korábban már hallottunk a Moss: Book II átiratáról, a nagysikerű akció-kalandjáték Meta Quest 2-es verziója azonban most megkapta a premierdátumát is. A harcos kisegér útját július 21-én egyengethetjük Zuckerberg headsetjén.

 

Killer Frequency - a Team 17 első VR-játéka

Egy hátborzongató horrorjátékkal debütál a VR-os szférában a Team 17 csapata. Harcos kukacokat ugyan nem kapunk, helyette azonban lesz ütős szintetizátorzene és egy gyilkos, aki biztos ránk hozza majd a frászt egy párszor.

 

Izgalmas bűnözőszimulátor lesz a Gambit

Akár a Payday VR-os kitérőjével is összetéveszthetnénk a Gambitet, hiszen a maszkos rosszfiúk és a kooperatív golyózápor egyvelege mindenképp valami hasonlóra utal. A jó hír, hogy már idén megtudhatjuk, hogy mi sül ki a játékból.

Ezt tartogatta tehát az Upload VR Showcase műsora. A teljes előadást itt nézhetitek vissza vágatlanul:

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...