Az Indiana Jones 5 lehet John Williams utolsó filmes rodeója

  • Írta: szlav
  • 2022. június 26.
  • Cooltúra
Link másolása
Több mint hatvanévnyi varázslatos munka után John Williams szögre akasztja a karmesteri pálcát, legalábbis a filmzenéket illetően. A legendás zeneszerző utolsó hollywoodi munkája az Indiana Jones 5 lehet.

Visszavonul John Williams, Hollywood egyik legmeghatározóbb zeneszerzője. A legendás karmesternek több mint 75 nagyszerű film csodás aláfestését köszönhetjük, így többek közt a Csillagok háborúja, a Jurassic Park, A cápa vagy az E.T. legemlékezetesebb jelenetei sem lennének igazán kerekek nélkülük - Steven Spielberg gyakorlatilag a sikerei felét köszönheti a régi jóbarátjának.

Szinte költői tehát, hogy Williams egy Spielberg-produkcióval búcsúzik Hollywoodtól: a 90 éves zeneszerző saját bevallása szerint jó esély van rá, hogy a jövő nyáron moziba kerülő Indiana Jones 5 lesz az utolsó filmes munkája. Az úriember a következőket nyilatkozta az Associated Press interjújában:

"Jelenleg épp az Indiana Jones 5 betétjén dolgozom. Úgy tudom, hogy Harrison Ford, aki nálam jóval fiatalabb, bejelentette, hogy ez lesz az utolsó filmje, így tehát úgy gondoltam: 'Ha Harrison megteheti, akkor miért ne tehetném meg én is?'" - Itt érdemes megemlítenünk, hogy Harrison Ford nem közölt ilyesmit a sajtó előtt, de a 79 éves színész mindig is igyekezett kellő távolságot tartani a magánéleti döntései és a publikum között.

Ami pedig John Williams munkáját illeti: habár újabb filmes munkára nem érdemes számítanunk tőle, ez nem jelenti azt, hogy a zeneszerző végleg feladná a mesterségét. Williams bevallotta, hogy a Star Wars-féle hathónapos munkák az ő korában már túl sok időt és energiát követelnek, a koncertzenékkel azonban más a helyzet - legközelebb Emanuel Ax zongorakoncertjére hallhatjuk a szólamait.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...