Megjelent a Blade Runner: Enhanced Edition

  • Írta: fojesz
  • 2022. június 27.
  • Megjelenés
Link másolása
Elsiklottunk felette, de azért a jegyzőkönyv kedvéért mindenképp érdemes említést tenni róla, hogy a múlt héten a Nightdive Studios kiadta a régóta halogatott Blade Runner: Enhanced Editiont.

A remastereiről híres Nightdive Studios még 2020 márciusában jelentette be, hogy felújítja a Westwood-féle Szárnyas fejvadász-játékot, azonban a projektet határozatlan ideig elhalasztották, miután nem várt technikai problémákba szaladtak bele a fejlesztés során. Az újrázásról azóta nem is hallottunk, pedig a fejlesztők gőzerővel dolgoztak a háttérben: a múlt hét végén mindenféle előzetes csinnadratta nélkül piacra is dobták a játékot.

A Blade Runner: Enhanced Edition PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre vásárolható meg, és feljavított átvezetőket, jobb felbontást, új grafikai opciókat és kontrollertámogatást ígér többek között az eredeti változathoz képest. Habár a Steamen nem kapott túl jó értékeléseket, a 10 dolláros árával legalább nem is jelent nagy anyagi megterhelést a játékosoknak.

Az 1997-ben megjelent Blade Runner egy point & click kalandjáték volt, amely kiválóan ragadta meg az eredeti film hangulatát. A sztori szerint egy Ray McCoy nevű fejvadászt alakítottunk, aki replikánsokra vadászott: a csavart az jelentette, hogy minden végigjátszás során más karakterekről derült ki, hogy nem emberek, ami értelemszerűen a sztori alakulását is befolyásolta.

4.
4.
TrishtanAG
#2: A ScummVM csapata is csinált egy sokkal értelmesebb felújítást, az sokáig a Gog-on volt kapható, ma már csak a Steamen érhető el elvileg.
3.
3.
markoci555
most olvastam hogy az eredetit is hozzácsapják, így már talán van értelme kinn hagyni steam-en
2.
2.
markoci555
akkor ennyit erről, gog-on be kell szerválni az eredetit ezt meg halottnak tekinteni
1.
1.
gegory
Bárcsak ne tették volna. Nagyon igénytelen munkát végeztek. Egyes effektek és karakterek leesnek a képről. Gondolom az eredeti anyagok elvesztek és sok layer sorrendje nem igazán passzol a háttérhez és kicsit olyan mint anno a Final Fantasy 7-ben a 3D karakter sétál a 2d alacsony felbontású háttereken...remélem javítják mert inkább addig a pixeles retroval tolom :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...