Játékstreamelő platformmá váltak a Samsung okostévéi

  • Írta: szlav
  • 2022. június 30.
  • Hír
Link másolása
A Samsung legújabb okostévéin már elérhetővé vált a Samsung Gaming Hub, melynek köszönhetően külső eszköz nélkül élvezhetjük az Xbox Cloud Gaming, a GeForce Now és a Google Stadia játékait.

A Samsung már az év elején lerántotta a leplet a Samsung Gaming Hub nevezetű szolgáltatásáról, amely további külső eszköz nélkül kínál felhős játékélményt az okostelevíziók tulajdonosainak. A programcsomagot a mai napon a 2022-es Neo QLED termékcsalád és a 2022-es Smart Monitor-széria kapta meg elsőként, és habár egyelőre nem tudni, hogy a Samsung a korábbi modelleken is bevezeti-e az újdonságot, azt már elárulhatjuk, hogy milyen szolgáltatásokat foglal magába a felhős játékközpont.

A Microsoft nemrég már megszellőztette a dolgot, így nem kell meglepődnünk azon, hogy a Samsung Gaming Hub egyik legnagyobb attrakciója az Xbox Game Pass. Az előfizető tévétulajoknak tehát mostantól csupán egy kontrollerre lesz szükségük ahhoz, hogy konzol vagy számítógép nélkül pörgethessék az Xbox Cloud Gaming játékkönyvtárát. Ez azonban nem minden, a Samsung játékközpontjából ugyanis helyet kaptak a Google Stadia és a GeForce Now csomagjai, ráadásul már úton van az Amazon Luna játékkönyvtára is.

Habár a felhős játékstreaming natív támogatása önmagában is nagy szó, a Samsung azt tervezi, hogy a Gaming Hub ennél is nagyobb szórakoztatóközponttá nője ki magát. A menühöz olyan applikációk csatlakoznak majd, mint a YouTube, a Twitch vagy a Spotify, a tévégyártó AI upscaling technológiája segítségével pedig 4K vagy akár 8K felbontásra skálázhatjuk fel a felhőből streamelt játékainkat.

6.
6.
crytek
#5: Ha majd kifizeted ott marad a játék kiszedése is. A döntés joga a tied..aki csak játszani akar nem elkurva a pénzét az előfizet mindenre amire csak tud.
5.
5.
GemForge
Ez mind szép és jó meg előremutató, de a game streaming még mindig sokszor problémás, legalábbis nálam. Plusz, ha steaming tartalmakat úgy lesz divat lezelni, ahogyan azt pl. tegnapelőtt a HBO Max tette a filmjeivel, akkor eleve megette a fene az egészet. Persze abnormálisan drágák a játékok, de lemezes verzió esetében ezt az eladásukkal simán a normális sávban lehet tartani.
4.
4.
crytek
#3: MS ezt évek óta szajkozza már szóval nem újdonság. Ez a jövő..Az emberek ugyanis egyre jobban rá fognak erre állni hogy havi párezerért rájuk szakad az egész világmindenség vs lassan 100 euros 1 db moslék játék...
3.
3.
PS4jacksony
Már lassan konzol sem kell a jó internet lesz maga a " konzol ,, és a játékokat mint kikölcsönözhető műsorokat fogjuk fogyasztani . . . .
2.
2.
DarkCrash
#1: Inkább normális árra lője be a tv-it.
1.
1.
crytek
A Sony is csinálhatna ilyet...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...