SGF 2022: Nagy Xbox-bejelentések érkeztek az expó előtt

  • Írta: szlav
  • 2022. június 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Hivatalosan is visszatért a demók kora. A megújuló PlayStation Plus egyik újdonságát ellesve a Microsoft is játszható próbaverziókkal bővíti az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Jókora bejelentéseket tett ma a Microsoft az Xbox Game Pass jövője kapcsán. A redmondiak elképesztő sikert arattak a videojátékok Netflixével, a rendszer pedig a jövőben is egyre csak tartalmasabb és kiforrottabb lesz, és hamarosan olyan (régimódi) újdonságok is helyet kapnak majd a szolgáltatásban, mint a játszható demók.

Az egyelőre Project Moorcroft kódnéven futó kezdeményezés gyakorlatilag az új PlayStation Plus próbaverziós játékainak helyi megfelelője lesz, vagyis a Microsoft arra ösztönzi majd a fejlesztőket, hogy demókat vagy időlimites próbaverziókat készítsenek a játékaikhoz, melyeket aztán a zöldek az Xbox Game Pass előfizetői előtt publikálják majd. A Microsoft blogbejegyzése szerint a program különösen remek lehetőségeket nyújthat majd az indie fejlesztőknek, hiszen amellett, hogy a próbaverziókért a Microsoft külön kompenzálja őket, a demóknak hála szélesebb közönség ismerkedhet meg az alkotásaikkal.

A saját játékainkat is játszhatjuk majd a cloudon

A redmondiak következő nagy bejelentése az Xbox Cloud Gaming további előnyeit érinti. Habár az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői jelenleg is hozzáférhetnek az előfizetéses könyvtár címeihez, a Microsoft tovább bővíti ezt a szolgáltatást. A még idén elinduló programnak hála a Game Pass könyvtárában nem szereplő, digitálisan megvásárolt saját játékainkat is elérhetjük majd a felhős rendszeren keresztül. A bejelentés szerint ez a lehetőség csak "bizonyos címekre" terjed majd ki, annak azonban mindenképp örülhetünk, hogy a gyűjteményünket nem csak az otthoni konzolon érhetjük majd el.

Magyarországra is megérkezik az Xbox Design Lab

Ugye ti is szemeztetek már a Design Lab saját tervezésű kontrollereivel? Nos, a jó hír az, hogy a Microsoft hamarosan Magyarországon is elérhetővé teszi a szolgáltatást, vagyis itthon is rendelhetünk saját kialakítású, egyedi színezéssel ellátott Xbox-kontrollereket. Az időzítés pedig nem is lehetnek nagyszerűbb, a Design Lab ugyanis jókora fejlődésen esik át. Egy sor új pasztellszín, egyedi minta és újféle gombok kerül a tervezőasztalra. Ha még nem tettétek, tervezzétek meg ti is a saját tökéletes kontrollereteket! 

A Samsung Smart TV-kre érkezik az Xbox Game Pass

Igaznak bizonyultak a korábbi szóbeszédek, a Microsoft és az Xbox valóban tovább mélyíti a Samsunggal való partneri kapcsolatát. Ennek értelmében a Samsung okostelevíziói is megkapják az Xbox applikációt, melynek segítségével a készülékeken közvetlenül is elérhetővé válik az Xbox Game Pass felhős könyvtára. Bizony, a Microsoft-féle Cloud Gamingnek hála hamarosan már konzol nélkül is élvezhetjük a konzolos játékokat a nappaliban.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

1.
1.
crytek
Cloud cloud mindenhol. Ennél jobb hír nem is jöhetett volna.. Demok nem érdekelnek én 10 seces gameplayből eldöntöm érdekel-e valami vagy sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...