A Bandai Namco megerősítette, hogy hackertámadás érte

  • Írta: fojesz
  • 2022. július 13.
  • Hír
Link másolása
Tegnap kezdett el cikkezni a sajtó arról, hogy hackertámadás érte a Bandai Namcót, ma pedig a kiadó is megerősítette ezeket az értesüléseket. Vizsgálják az ügyet.

A Bandai Namco elismerte, hogy hackertámadás érte, a kiadó jelenleg vizsgálja az ügyet, illetve azt, hogy milyen adatok kerülhettek illetéktelen kezekbe - sajnos nem zárható ki, hogy ezek között a felhasználóik személyes adatai is megtalálhatóak.

A kiadó szerint az Ázsiában lévő, nem japán leányvállalatait érintő támadás július 3-án történt, arról viszont nem már nem mondott semmit, hogy mikor került tudomására az ügy. A sajtó tegnap kezdett el arról cikkezni, hogy egy zsarolóvírusokkal operáló hackercsapat kész megosztani a támadás során szerzett infókat - beszédes, hogy a cég csak ezt követően adott ki közleményt a témában. A kiadó az állítása szerint megtette a szükséges lépéseket, hogy megakadályozza a további támadásokat, illetve dolgozik azon, hogy megerősítse a rendszerei biztonságát.

A Bandai Namcónak nem csak a személyes adatok miatt kell aggódnia, a közelmúltban több nagy céget ért hasonló támadás (a Capcom, az EA és a CD Projekt RED is az áldozatok között volt), aminek a következtében forráskódok és bizalmas üzleti dokumentumok is napvilágot láttak.

2.
2.
xanatos0911
Egy kissé kiakasztó a Bandai és a From technikai/technológiai inkompetenciája. Nem értem, hogy ekkora tehetség és odaadas mellett hogy férhet meg ekkora nemtörődömség, lustaság és/vagy hozzánemértés.
1.
1.
KENKILL
És még a Dark Souls szervereket se sikerült helyrerakni, lassan fél éve...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...