Visszatérhetnek a digitális boltokba a tavaly eltűnt Metal Gear Solid-játékok

  • Írta: gorien
  • 2022. július 13.
  • Hír
Link másolása
Tavaly a Metal Gear Solid 2 és a Metal Gear Solid 3 kikerült a digitális boltok kínálatából a lejárt licencek miatt. A Konami ma a játékszéria születésnapját ünnepli, és emellé jelentette be, hogy készül az árusítás folytatására.

Tavaly novemberben a Konami kénytelen volt eltávolítani a digitális boltokból a Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyt és a Metal Gear Solid 3: Snake Eatert, illetve minden olyan gyűjteményt, ami ezeket valamilyen formában tartalmazta. A lépés PlayStation 3-as, Xbox 360-as, Nintendo 3DS-es kiadásokat, de GOG-os és NVIDIA Shield-es verziókat is érintett.

A Konami a játékokban található médiatartalmak lejárt licence miatt volt kénytelen így tenni, de már akkor is ígérte, hogy csak átmeneti lesz a dolog. Noha a helyzet eddig még nem oldódott meg, a VGC kiszúrta, hogy a kiadó a japán nyelvű Twitter-fiókján keresztül bejelentést tett. A bejelentés apropója, hogy éppen ma 35 éves a játéksorozat első epizódja, és a Konami ennek kapcsán jelezte, hogy hamarosan folytatja a korábban felfüggesztett Metal Gear Solid-játékok árusítását.

Pontos dátumot nem árultak el, de megköszönték a rajongók türelmét – remélhetőleg ez tényleg annak a jele, hogy hamarosan elhárulnak az akadályok Snake klasszikus kalandjai előtt!

1.
1.
crytek
Remélem a ps plusba is visszatérnek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...