Bemutatkozott a FIFA 23

  • Írta: szlav
  • 2022. július 21.
  • Videó
Parádés előzetessel mutatkozott be a FIFA 23, az Electronic Arts utolsó FIFA-licencet viselő futballjátéka. Megtudhattuk, hogy milyen újdonságokat hoz magával a szeptemberben debütáló új felvonás.

Azt EA annyit már megelőlegezett, hogy Sam Kerr és Kylian Mbappé feszít majd a következő FIFA-játék borítóján, most azonban végre azt is megtudhattuk, hogy milyen újdonságokat hoz a 2023-as szezon. Először azonban csekkoljátok le a bemutatkozó előzetest:


A trailerben elszórt rövidke gameplay-snitteket figyelve a sasszeműek már kiszúrhatták az átalakuló (és mostantól jóval több információt megjelenítő) szabadrúgásokat, a játékmenet terén azonban a HyperMotion2 technológiája jelenti majd az igazi újítást. Az EA elmondása szerint a valódi játékosok és meccsek adataiból táplálkozó rendszer idén kétszer annyi alapanyagot kapott, melynek eredményeképp minden eddiginél folyékonyabb és életszerűbb animációkra számíthatunk.

A másik nagy újdonságot a nő klubfoci érkezése jelenti - nem véletlenül csücsül Sam Kerr a borítón. Azt azonban meg kell említenünk, hogy a megjelenéskor csupán a Women's Super League (angol női elsőosztály) és a francia Division 1 Féminine csapatai kerülnek a játékba, vagyis a választék jóval szűkösebb lesz a férfi ligákhoz mérten.

Az online játék szempontjából érdekes hír, hogy a FIFA 23 generációkra osztott cross-play támogatást kap. Ez azt jelenti, hogy együtt játszhat az Xbox Series X/S-en, PlayStation 5-ön, Stadián és PC-n focizó tábor (a PC-sek is az újgenerációs verzió portját kapják), az Xbox One-os és PS4-es játékosok viszont az előzőgenerációs ligában ragadnak. Ami pedig a Nintendo Switchet illeti: a hibridkonzol ismét a Legacy Editiont kapja, amely tartalmilag és funkcióit tekintve jobbára megegyezik majd a tavalyi kiadással.

A FIFA 23 (amely az EA utolsó FIFA-játéka lesz) szeptember 30-án kerül a boltokba, de addig sem maradunk újabb infók nélkül. a fejlesztők július 27-én a HyperMotion 2-ről, augusztus 1-jén a karriermódról, augusztus 11-én pedig az Ultimate Teamről mesélnek majd bővebben.

1.
1.
zoli12i
Dögunalom továbbra is....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...