Hivatalos: EA Sports FC címmel folytatja a FIFA-játéksorozat

  • Írta: gorien
  • 2022. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
Közel harminc év és majdnem negyven játék után az Electronic Arts szakít a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel. A FIFA-játéksorozatot a jövőben a már korábban is pletykált EA Sports FC címen találjuk majd meg.

Tavaly októberben röppent fel először a hír, hogy az Electronic Arts a FIFA-sorozat átnevezését fontolgatja, amely mögött a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) való pénzügyi vita állt, a szemfülesek pedig hamar kiszúrták a lehetséges nevet is. A FIFA és az Electronic Arts egy ideig üzengetett egymásnak, és idén a kiadó konkrétan meg is magyarázta, miként hátráltatja őket a licenc.

Másfél hónapja ismét felröppent a pletyka, hogy nagyon valószínű az átnevezés, és mától már biztosak lehetünk benne, hogy nem holmi szóbeszéd volt: az EA és a FIFA útjai hivatalosan is elváltak. Mint azt a kiadó többször kifejtette már, a kettejük megegyezése csak a játékok nevére vonatkozott, így azok tartalma nem fog változni, és továbbra is hozzáférésük van az olyan bajnokságokhoz, mint a Premier League, a LaLiga, a Bundesliga, a Serie A vagy a MLS.

A FIFA 23 még ezen a címen fog megjelenni, de az lesz az utolsó darabja a közel harmincéves együttműködésnek, utána már EA Sports FC-ként kereshetjük a széria részeit. Andrew Wilson vezérigazgató szerint a 2023 júliusában várható EA Sports FC vadonatúj távlatokat nyit a futballjátékok világában, de előtte még a valaha volt legnagyszerűbb FIFA-játékot szállítják le végső durranásként az idei epizóddal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...