Női főszereplővel érkezhet a Grand Theft Auto VI

  • Írta: szlav
  • 2022. július 28.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint két főhőssel, egy férfi és egy női főszereplővel érkezik a régóta várt GTA VI. A legújabb híresztelések ismét megerősítik, hogy az új epizód Vice City városába kalauzol vissza bennünket.

Az év elején a Rockstar Games végre bejelentette a Grand Theft Auto VI érkezését, azóta azonban nem sok újdonságot hallhattunk a hivatalos forrásokból. Szerencsére Jason Schreier, a Bloomberg szerkesztője legalább fél füllel mindig rajta van az ügyön, így most a projekthez közeli forrásokból tudhattunk meg néhány izgalmas érdekességet a nyílt világú gengszterszimulátorról.

Ahogy azt már címben is olvashattátok, Schreier arról számolt be, hogy a GTA VI egyik főszereplője egy latina hölgy lesz. A hírek szerint a GTA V egyjátékos módjához hasonlóan ismét több főszereplő közt váltogathatunk majd, ezúttal azonban egy férfi és egy nő szemszögéből ismerhetjük meg a sztorit - a Rockstar egy Bonnie & Clyde-féle bűnözőpárost igyekszik a képernyőre vinni.

Számos pletykát hallhattunk erről, de a Bloomberg forrásai ismét megerősítik, hogy a történet egy Miami-ihlette városban, vagyis minden bizonnyal Vice Cityben játszódik majd. Schreier szerint azonban ezzel nem kell beérnünk, a Rockstar ugyanis azt tervezi, hogy a megjelenés után további területekkel, akár komplett városokkal bővítik majd a Project Americas kódnéven futó programot. Ez a kódnév egyébként a játék egy jóval korábbi iterációjából ragadt meg, a stúdió ugyanis eredetileg egy hatalmas, észak- és dél-amerikai területeket is felvonultató világot vizionált az új epizódhoz.

Habár úgy tűnik, hogy a fejlesztés már többé-kevésbé sínen van, nem érdemes egyhamar a megjelenésre várnunk. Számos fejlesztő szerint még legalább két évnyi kemény munka vár rájuk, a játék helyzetét pedig jól illusztrálja, hogy még házon belül sem tűzték ki a megjelenés hozzávetőleges idejét.

Sokat változott a Rockstar irodai kultúrája az elmúlt években

A GTA-játékok senkit nem kímélő szatíráját mind jól ismerjük, ez a gátlástalanság pedig csak egy olyan stúdiótól érkezhetett, ahol élt és virult a "bro culture". Jason Schreier riportja szerint az utóbbi években rengeteget változott a csapat ezen a téren, ez pedig mindenképp a dolgozók javára vált. A jóval befogadóbb irodai kultúra, a bántalmazó menedzsment kigyomlálása és a crunch minimalizálása sokkal élhetőbb munkahelyekké tette a Rockstar irodáit.

A csapat társadalmi hozzáállása és az elmúlt évek politikai helyzete azonban bizonyos fokon az elkészült tartalmakat is érintette (és itt nem csak az ízléstelenül transzfób poénok törlésére gondolunk). Schreier jelentése arról árulkodik, hogy a fejlesztők néhány évvel ezelőtt egy Cops 'n' Crooks nevezetű játékmóddal bővítették volna a GTA Online-t, a fejlesztést azonban 2020-ban beárnyékolta George Floyd meggyilkolása. Mivel az események fényében szörnyen érzéketlennek tűnt volna a rendőri brutalitást előtérbe helyező játékmód, a Rockstar végleg jegelte a projektet.

11.
11.
Grabowsky30+
#8: 13ban jött ki a GTA5, 18ban a RDR2 ha folytatódik a nagyjából 5évenkénti valami akkor 23ban simán jöhet. Persze a pc-s csak 24 vagy még később. Mondjuk én örülnék ha leszoknának erről a konzolra előbb jön ki egy évvel vagy kettővel tendenciáról, főleg annak fényében mennyire lehet hozzájutni egy ps5höz vagy xbox s/x hez!
10.
10.
Merőkanál
9.
9.
hedzsooo
#8: Nem tudhatod biztosra. Kiveve persze, ha te is ezen a jatekon dolgozol eppen a RS-nak.
8.
8.
Merőkanál
Teljesen felesleges bármilyen hír egyenlőre még a kanyarban sincs a megjelenése ,
7.
7.
Shao Kahn
Én örülök a női főhősnek, mindig is a női főhősös játékokat szerettem jobban. Emellett reménykedem hogy nem csak Vice City lesz a játékban, hanem több város is. Várom!
6.
6.
Matt8888
5.
5.
zoli12i
Szólhatna kolumbiai vagy akár kubai bevándorlókról, mint pl. a Sebhelyes arcú.
Meg akkor persze legyen újra 80-as évek.
4.
4.
KopyAti
#3: Pedig ez a felütés tetszene!
3.
3.
hedzsooo
Allitolag ikrek (1 fiu + 1 lany) lesznek a foszereplok, Del-Amcsibol szarmazok. Kartell kinyirja a szuliket, gyerekkent az USA-ba kerulnek de elkulonulve. A sracbol koppernyak lesz, a janybol meg bunozo, es felnottkent talalkoznak ujra szembe egymassal...:)
Persze ez csak szobeszed, nem hivatalos, szoval lehet semmi nem igaz belole, ezert nem is irom mar a tobbit, amit meg elvileg tudni rola.
1.
1.
markoci555
Ez már megint miért hír érték? Több mint 1 éve ez már meg volt szellőztetve, nem az első eset, hogy szinte ugyan azt hozzátok le "hírként" éves vagy több hónapos késleltetéssel.
https://www.gamekapocs.hu/hir/71695/noi_foszereplovel_erkezhet_a_grand_theft_auto_vi

még a cím is ugyan az, a másolás után vettem észre :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...