A Steam és több másik játékos szolgáltatás is elérhetetlenné vált Indonéziában

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 1.
  • Hír
Link másolása
Egy új, az internetet szabályozó és sokak szerint problémás törvény értelmében a szolgáltatóknak (többek között) regisztrálniuk kellene magukat a kormányzatnál, amit ők nem tettek meg.

Indonéziában új, az internetet szabályozó törvényt vezettek be, amelynek célja, hogy a kormány le tudjon számolni minden törvénytelennek tartott online tartalommal. Ennek értelmében az interneten keresztül tevékenykedő cégeknek készen kell állniuk, hogy egy napon, sürgős esetben pedig négy órán belül el tudjanak távolítani minden ilyen törvénytelen kontentet, illetve az előírásoknak megfelelően regisztrálniuk is kell magukat a kormányzatnál.

Habár ezt több nagy cég is meglépte, így például a Google, a Roblox és a Riot Games is engedelmeskedett, jó pár olyan szolgáltató van, aki nem volt hajlandó regisztrálni - nem függetlenül attól, hogy a média és a különféle jogvédő szervezetek erősen problémásnak találják a törvényt, amiért az veszélyt jelenthet a szólásszabadságra. A Human Rights Watch szerint a törvény indokolatlanul nagy hatalmat ad az indonéz kormány kezébe, amivel cenzúrázhatják az online tartalmakat, hozzáférhetnek a felhasználók adataihoz és büntethetik azokat a cégeket, amelyek ellenállnak.

Indonézia kommunikációért és információs technológiáért felelős minisztériuma (Kominfo) ennek megfelelően a hétvégén elkezdte blokkolni a renitens szolgáltatók felületeit, így többek között a Steam, az Epic Games Store, de a Nintendo, az EA és a Ubisoft platformjai sem érhetőek el az országban. Habár VPN-nel kicselezhető a tiltás, annak még így is jelentős hatása lehet, hiszen Indonézia a világ negyedik legnépesebb országa - óriási piacról van tehát szó.

1.
1.
Extol
És óriási tüntetésekre van szükség az elnyomással szemben
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...