A Diablo: Immortal sem tudta megmenteni az Activision Blizzard negyedévét

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 2.
  • Biznisz
Link másolása
Látványos visszaeséssel zárta az elmúlt negyedévet az Activision Blizzard, és bár a Diablo: Immortal remek számokat tudhat maga mögött, ezen ő sem tudott segíteni.

Az Activision Blizzard is közzétette a legutóbbi negyedévét összegző pénzügyi jelentését, ami alapján látványos visszaesésen van túl a cég. A forgalma éves szinten 28 százalékkal, 1,64 milliárd dollárra csökkent, míg a nyeresége 68 százalékot olvadt, és 280 millió dollár volt - ami azért még így is tisztességes plusz, csak éppen a befektetőknek ez sovány vigasz. Az aktív játékosok száma havi szinten 361 millió fő volt, ami 12 százalékkal kisebb felhasználótábort jelent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A leglátványosabb zsugorodás az Activision részlegénél volt megfigyelhető, itt a bevétel 38 százalékkal 490 millió dollárra csökkent, míg a játékosbázis 26 százalékkal ment össze, és 94 millió főt számlált - ilyen kevés játékosa a Call of Duty: Mobile rajta óta nem volt a divíziónak. A mobilos Call of Duty egyébként továbbra is jól teljesített, és bár a Vanguard és a Warzone is javított a számain, a franchise még így is elmarad a tavalyi eredményeihez képest.

A Blizzardnál csak 7 százalékos volt a mínusz (401 millió dollár), a játékostábora pedig nőtt is (4 százalékkal 27 millió főre), pedig ennek a részlegnek már tavaly is jó negyedéve volt, mert akkor rajtolt el a Burning Crusade Classic. Most a Hearthstone és természetesen a Diablo: Immortal segített a számokon: az utóbbi már 30 millió regisztrált játékost tudhat maga mögött, és becslések szerint 100 millió dollár feletti forgalomnál jár (via SensorTower).

A legszebben - de talán ez kevésbé meglepő - a Candy Crusht jegyző King húzott, itt a bevétel 8 százalékkal, 684 millió dollárra nőtt. A játékosok száma náluk is visszaesett, de a 6 százalékos csökkenés még így is 240 millió felhasználót jelent végeredményként.

Az Activision Blizzard a Microsofttal kötött üzlet miatt nem közölt előrejelzést ezúttal.

4.
4.
NECROSMOKE
Jól van. Úgy kell nekik. De vajon abból a 30 milliós regisztráltból, hányan játszanak vele? Ez itt a NAGY kérdés!
3.
3.
markoci555
Kissé félrevezetőnék érzem a címet mivel ****os 100 millióról beszélünk, közben ilyen candy crushok kicsettintik a 600+ milliókat, szó sincs arról hogy ennek kéne megmentenie akármit... szerintem alapból szégyen hogy ez felmerülhet ingyen játéknál, hogy a rohadt életbe költenek ilyen baromságra ennyien...
2.
2.
hedzsooo
Ez am a tragikus hir...:)))
1.
1.
nemfontos
Pedig... imádnak fizetni virtuális sz*rokért az emberek. forumokon sírnak kicsit hogy miért kell érte ennyit adni, meg hogy irgalmatlan mennyiségű tartalomért kell hatalmas összegeket fizetni benne, aztán ha kisírták magukat... akkor fizetnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...