Felhős kézikonzolon dolgozik a Logitech és a Tencent

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 3.
  • Hardver
Link másolása
A svájci hardvergyártó a kínai techkonglomerátum markába csapott. Az eredmény egy olyan kézikonzol lesz, amelyet kifejezetten a felhőalapú játékstreamelésre terveztek.

Érdekes kezdeményezésbe fogott a Logitech G és a Tencent. A népszerű hardvergyártó videojátékos ága és a kínai holdingcég azért lépett partneri kapcsolatba, hogy egy új handheld konzolt dobjanak a piacra. Az egyelőre még csak a tervezőasztalon létező masina érdekessége az, hogy az AAA-kaliberű játékok futtatását teljes mértékben a felhős rendszerekre bízzák, így a svájciaknak nem kell különösebben erős hardvert szuszakolniuk a kézben fogható keretbe.

A bejelentésről szóló blogposzt szerint a konzol számos felhős szolgáltatást támogat majd - a Logitech tervezői jelenleg az Xbox Cloud Gaming és az NVIDIA GeForce Now csapataival dolgoznak, így ezeket a szolgáltatásokat egész biztosan elérhetjük majd a handhelden.

Habár a kizárólagosan felhős játékszolgáltatások egyelőre viszonylag vékony szeletet vágtak a teljes játékipar tortájából, az efféle rendszerek hónapról hónapra nagyobb teret nyernek. Ennek ellent mondanak a pletykák, miszerint a Google hamarosan lelőheti a Stadia szolgáltatását, és a Luna sem szuperál úgy, ahogy azt az Amazon szeretné, az ipar más utat járó veteránjai azonban mégis remek sikereket értek el a felhős rendszerekkel. A Microsoft és a Sony az Xbox Game Pass, illetve a PlayStation Plus bónusz szolgáltatásaként kínálják a felhős opciót, míg az NVIDIA-féle GeForce Now a már meglévő PC-s játékkönyvtáraink tartalmát helyezi át a felhőbe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...