A Tencent lenne a Ubisoft legnagyobb részvényese

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 8.
  • Pletyka
Link másolása
A lapértesülések szerint a kínai Tencentnek az a célja, hogy a Ubisoft legnagyobb részvényesévé váljon, és ennek érdekében az alapító Guillemot család tulajdonrészéből is szívesen vásárolna.

A Reuters számolt be róla, hogy a kínai Tencentnek eltökélt szándéka a Ubisoft legnagyobb részvényesévé válni. A vállalat már értesítette is a céget alapító Guillemot családot arról, hogy növelné a részesedését, sőt azt reméli, hogy a Guillemot-tulajdonból is vásárolhat majd - a pontos részletek nem ismertek, de a lap szerint a Tencent hajlandó busás összeget, akár 100 eurót is fizetni papíronként.

A Ubisoft részvényeinek 80 százalékát nyilvánosan forgalmazzák, 15 százalékot tudhat magáénak a Guillemot család, míg a maradék 5 százalék a Tencenté. A francia kiadó nagy erővel őrizte a függetlenségét az elmúlt időszakban, a leglátványosabb példája ennek az volt, amikor a cég megakadályozta, hogy a Vivendi úgynevezett ellenséges felvásárlással átvegye a hatalmat felette. Azóta puhult valamennyit a menedzsment, mikor kiderült, hogy többen is kinézték maguknak a kiadót, Yves Guillemot vezérigazgató azt mondta, hogy minden ajánlatot megvizsgálnak.

Igaz, azóta az is felmerült, hogy a Guillemot család maga is visszavásárolná a céget a részvényesektől.

1.
1.
crytek
Ebből nem lesz sajna Ms felvásárlás :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...