A munkatársak tiltakozása ellenére az Amerikai Védelmi Minisztériummal üzletel a Unity

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 15.
  • Hír
Link másolása
A Unity már korábban is szolgáltatott technológiát katonai célokra, a minap azonban egy újabb megállapodást kötött az Amerikai Védelmi Minisztériummal.

A Unity játékmotort is fejlesztő cég bejelentette (via Bloomberg), hogy megállapodást kötött az Amerikai Védelmi Minisztériummal: a több évre szóló, több millió dolláros üzlet értelmében "szimulációs technológiát" biztosít majd a kormánynak a katonai hírszerzésben járatos CACI International közreműködésével.

A Unity igazgatója, Marc Whitten egy, a befektetőknek tartott konferenciahívás során azt mondta, a segítségükkel úgynevezett ember-gép interfészek (HMI-k) készülnek a repüléshez használt alkalmazásokhoz, amelyek állítása szerint épp olyan interaktív felhasználói élményt igényelnek, mint amilyenek a videojátékok is.

A fejlesztőcég egyébként nem először kötött hasonló üzletet, tavaly pedig arról lehetett hallani, hogy a munkatársak nem igazán tartják etikusnak a Unity ilyen irányú törekvéseit - amiről egyébként előzetesen nem is hallottak semmit. John Riccitello vezérigazgató akkor azzal igyekezett megnyugtatni az alkalmazottakat, hogy az ilyen megállapodások szigorú korlátok között működnek, és semmi olyan programot nem fognak támogatni, ami sértené az értékeiket.

A Unity egyébként egyre többször kerül be a hírekbe újabban, és nem túl pozitív történések kapcsán: a cég nemrég masszív leépítést hajtott végre, felvásárolt egy malware-fejlesztőt, miközben Riccitellónak magyarázkodnia kellett, amiért "kibaszott idiótáknak" nevezte azokat a fejlesztőket, akik nem gondolkodnak aktívan a játékuk monetizációs lehetőségein.

Tulajdonképpen egészen szép íve lenne a történetnek, ha a Unity elfogadná a mobilos hirdetésekkel foglalkozó AppLovin vételi ajánlatát: a cég nemrég 17,5 milliárd dollárt ajánlott érte.

Update! A hír megírása után kaptuk a hírt, hogy a Unity igazgatótanácsa visszautasította az AppLovin vételi ajánlatát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...