Úgy tűnik, úton van a PlayStation PC Launcher

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 16.
  • Pletyka
Titeket is őrületbe kerget PC-n az ezernyi launcher? Nos, akkor van egy rossz hírünk. Úgy tűnik, hogy hamarosan a Sony is előrukkol a saját PC-s indítókliensével.

A Marvel's Spider-Man Remastered PC-s megjelenése olyan titkokat hozott magával, amelyek igen árulkodók lehetnek a Sony következő lépéséről a PC-s piacon. Miután a szorgos adatbányászok rábukkantak a dologra, a VGC is megerősítette, hogy Pókember számítógépes kitérőjében valóban akadnak olyan fájlok, amik egy bizonyos "PlayStation PC Launcher" érkezésére utalnak.

Pusztán üzleti szempontból sem lenne meglepő, ha a Sony egy saját digitális bolt és indítókliens révén árulná a jövőben a PC-re érkező játékait, ezzel megkerülve a Steam vagy az Epic Games Store által lenyesett részesedést, úgy néz ki azonban, hogy ennél többről szól a dolog. A közelmúltban számos pletyka felreppent arról, hogy a Sony jelenleg azon dolgozik, hogy valamilyen módon megoldja a PlayStation Network integrációját a PC-s játékaiban is.

Erre tökéletes megoldást jelentene a saját launcher, ahol egy közös, PlayStation-konzolokon is használható fiókkal intézhetnénk a vásárlást. A PC-s kliens emellett megkönnyíthetné a PC és a PlayStation közötti cross-playt is, hiszen a platformok között kapásból osztódhatna a barátlista.

Mindezek után a legnagyobb kérdés az, hogy egy efféle launcher elindítása után a Sony hogyan kezelné a játékai disztribúcióját a külső platformokon. Ha a Microsoft példáját vesszük alapul, akkor a recept adott: a zöldek a Microsoft Store-on kívül továbbra is fellövik a játékaikat Steamre vagy más áruházakba, ezzel a lehető legszélesebb közönség elé tárva azokat. Mindenki számára ez tűnik a legészszerűbb megoldásnak, de papíron semmi nem tarthatja vissza a Sonyt attól, hogy a saját áruházában tegye exkluzívvá a PC-s megjelenéseket.

5.
5.
Heldengeist
"de papíron semmi nem tarthatja vissza a Sonyt attól, hogy a saját áruházában tegye exkluzívvá a PC-s megjelenéseket"

És a Sonyt ismerve, ez egy elég valószínű lehetőség. A Bloodborne még jöjjön Steamre, aztán részemről mindegy. Manapság már amúgy sem csinál(tat)nak olyan játékokat, ami érdekelne, maximum remasterelik azt, ami amúgy is megvan már.
4.
4.
crytek
#3: Bárcsak megoldanák hogy egy multiplatform game olyan szinten "implementálva lenne" hogy pl ha én toltam xboxon és elértem 50%-ig acsi ügyileg haladásilag minden akkor ha megszerzem mondjuk pc-re akkor egyből ott is legyen kapjam meg ugyanazakat az acsikat és ugyanott legyen benne stb. Ez nagyon nagy királyság lenne.
3.
3.
LGHDTV+
Jó, akkor ha már PCn is lesz PS launcher, meg a PSN accountom használható legyen, legyen smart delivery is (asszem így hívják xboxon), és játszhassam a PSes játékaim PCn natívan és ingyen.
1.
1.
crytek
PS Now azóta se megy pc-n... szóval sok jóra itt sem számítok... Ha nem 2 éveseknek adnák a fejlesztést lehet menne is a dolog
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...