Újabb felvásárlások az Embracer Groupnál

  • Írta: RangerFox
  • 2022. augusztus 18.
  • Biznisz
Link másolása
Többek között a Gyűrűk Ura jogai, valamint a Maneater és a Killing Floor kiadója is az Embracer Groupot erősíti mostantól.

A THQ Nordicot és a Gearboxot is magába foglaló Embracer Group még idén februárban jelentette be, hogy a Square Enix több stúdióját is felvásárolja. Úgy látszik, hogy ennyivel nem érte be a gigavállalat, és most újra a pénztárcájához nyúl. Kezdésként felvásárolta a Middle -Earth Enterprisest, ami annyit tesz, hogy mostantól a vállalat döntheti el, ki forgathat filmet, készíthet videojátékot, dobhat piacra különböző játékokat és ajándéktárgyakat, amik A Gyűrűk Ura, A hobbit és Tolkien további alkotásai alapján készülnek.

Ezen felül felvásárolják a Killing Floor és Maneater kiadóját, a Tripwire Interactive-ot, valamint a Teardown játékon dolgozó Tuxedo Labset is. Vételi ajánlatot tett a Limited Run Games, a Bitwave Games, a Gioteck és a Tatsujin tulajdonosainak, végezetül a vállalat rátette a kezét a karaoke-rendszerekre specializálódott Singtrixre is. Talán a legérdekesebb akvizíció egy titokzatos felvásárlás, melyről eddig csak annyit tudhatunk, hogy a vállalat eddigi harmadik legnagyobbja. Később bizonyára erről is lehull a lepel.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...