Breaking: a Square Enix több stúdióját is átveszi az Embracer Group

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 2.
  • Biznisz
Link másolása
Ez az év a nagy felvásárlások éve, és íme, az újabb nagy bejelentés: a THQ Nordicot és a Gearboxot is magába foglaló Embracer Group bejelentette, hogy a Square Enix több stúdióját és számos címét megveszi.

A felvásárlásokat amúgy is maximális fordulatszámon űző Embracer Group bejelentette, hogy 300 millió dollárért megveszi a Square Enixtől a Crystal Dynamics, az Eidos Montreal és a Square Enix Montreal csapatát, ezek mellé pedig visznek magukkal durván ötven címet is: a jövőben a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief és a Legacy of Kain is hozzájuk tartozik majd.

Az üzlet az Embracer aktuális üzleti évének második negyedében zárul majd le, és összesen 1100 munkavállalót érint nyolc helyszínen. Így az Embracer összesen 14 ezer alkalmazottal rendelkezik, amelyek több mint 230 játékon dolgoznak jelenleg - ezek közül több mint 30 AAA-cím.

Valószínűleg sokaknak felcsillan a szemük a hírre, hiszen az Embracer előszeretettel melegít fel szunnyadó címeket. A Square Enix utáni korszak terveiről egyelőre csak kevés részlet látott napvilágot, de az már biztos, hogy az Eidos Montreal belekezd az új Deus Exbe, méghozzá a következő Tomb Raiderhez hasonlóan Unreal Engine 5-alapokon.

A Life is Strange, az Outriders, a Just Cause és a Square Enix Collective címei nem részei az üzletnek.

6.
6.
Stranger
Pedig a Just Cause-nak is jót tett volna
5.
5.
xsbrx
A Squeenix mostani formáját meg mentalitását (mtx, nft,live service, 70-80 euros alapár stb) elnézve talán ez a legjobb, ami történhetett.

Amúgy az Avengers-szel mi lesz most, mivel az is Crystalos fejlesztés. Átveszi más vagy kuka?
Edit: utána néztem elvileg az Avengers is része a dealnek. Ezzel gondolom sikerült megnyugtatni az a pár tucat embert, aki még játszik vele.
4.
4.
hedzsooo
Sok esetben evek, evtizedek ota semmi uj otlet, pozitiv valtozas, igy igazabol nekem8, rosszabb mar nem lehet. Hiszen mostanaban mar nem erdekeltek sem az Activision-Blizzard, sem az EA, sem az Ubis cimek nagyon.
Szoval ha igy vmi javulas lesz a cimeiknel (vagy uj, eddiginel jobb cimekkel jelennek majd meg), azzal en csak nyerek, talan erdekelni fognak a jatekaik ismet. :)

Az ebben a cikkben szereploknek is lehet hogy csak 1 kis pluszt ad majd ez a felvasarlas, a remeny hal meg utoljara ugye...
3.
3.
crytek
#2: Nincs ezekkel semmi baj max annyi, hogy nem MS mert így nem lesznek 0 day game pass tombik :(
2.
2.
xanatos0911
Akkor csak én vagyok ezzel úgy, hogy nem nagyon tudok örülni ezeknek a felvasarolgatasoknak? Számomra hátborzongató
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...