Launch traileren a Thymesia

  • Írta: RangerFox
  • 2022. augusztus 19.
  • Megjelenés
Link másolása
Megjelent a Thymesia, egy új soulslike-játék egy kis csapattól, nagy ambíciókkal. Nézzük meg a launch trailerét!

A Team 17 gondozásában kiadott legnépszerűbb játék az Overcooked volt eddig; az OverBorder Studios egy attól teljesen eltérő területen próbálta most ki magát, és megaélkotta a Thymesiát, egy soulslike-játékot. Az anyag egyedi, sötét hangulatú világgal, kiváló zenékkel és érdekes újításokkal várja a játékosokat, a történet során Corvust irányíthatjuk, vele kell felvennünk a harcot a sötét erőkkel és borzalmakkal, amiket a világ elénk tár majd.

A Thymesia augusztus 18-án, vagyis tegnap jelent meg PC-re, valamint PlayStation 5 és Xbox Series X/S konzolokra, valamint Nintendo Switchre - utóbbira cloud-változatban.

4.
4.
DragonBleacPiece
okadek klon lett, a mortal shell ezerszer jobb es igenyesebb
3.
3.
Hoki György
#2: Hát nézd, csak személyes véleményt tudok hozni, de hátha segít.

Afféle "Souls veteránként" (minden DS-t végigvittem többször is, a Bloodborne kedvéért van ps4-em, az Elden Ring elvett vagy 200 órát az életemből mióta kijött) kezdtem bele a játékba, vártam is egy ideje, mert piszok jól nézett ki, de egyelőre (kb 5 óra játék után) elég vegyes érzelmeim vannak.

Egyszerre könnyebb és nehezebb mint egy DS. Könnyebb, mert sokkal egyszerűbbek az ellenséges movesetek, és a legalapabb stratégiák ellen nem védik meg az ellenséget - ha távolságot tartasz, bemész, ütsz, kimész vársz, bemész ütsz, azzal nem tudnak mit kezdeni - de mégis nehezebb, mert itt megvan az, amit a Fromsoft játékokban sosem éreztem: hogy hátrányban vagyok a saját mozgásom korlátoltsága miatt. Itt ha belekezdesz egy animációba, benne is maradsz. A dodge iframjei aprók, a parry időzítése mocskos idegesítő, mert vagy annyira gyors a támadás, hogy nincs időd feleszmélni, vagy olyannyira el van nyújtva, hogy előbb parryzel, mint ahogy megütnek. Ezt párosítva azzal, hogy a játék maximális agressziót vár el tőled, de mégis megbüntet érte, ha agresszív vagy (mert jank és elnagyolt a mozgásrendszer) kapsz egy olyan játékélményt, ami hamar kikezdi az idegeidet. Emellett, a sztori és a világ érdekesnek tűnik, de csak akkor tudsz meg róla bármit is, ha minden pályán elolvasol egy novellányi szöveget - arról nem is beszélve, hogy az alacsony budget miatt ott van nyesve a megvalósítás, ahol csak lehet.
2.
2.
crytek
Gondolom aki a DS féle/típusú játékokban 30 méterenként elakad az bele se kezdjen... :(

Kár pedig ez is tetszik
1.
1.
Őrnagy
Ilyen csőrös maszkot nem vennék fel harchoz, mert félnék, hogy a saját karomat bököm meg vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...