Úgy néz ki, a cloud gaming felé kacsintgat a Netflix is

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 21.
  • Pletyka
Link másolása
Habár a hírek arról szólnak, hogy a Netflix nem tudott túl nagyot robbantani a videojátékos fejlesztéseivel, a jelek szerint van még más ötlet is a cég tarsolyában.

Nemrég attól volt hangos a sajtó, hogy a Netflix-előfizetőknek mindössze egy töredéke szokott csak játszani a streamingszolgáltató által biztosított játékokkal, azonban korai lenne még leírni a cég játékipari törekvéseit, hiszen egészen biztos, hogy a terveinek csak egy részét valósította meg.

Logikus lenne, és a Netflix álláshirdetései is arra utalnak (via Protocol), ha a cég felhős játékszolgáltatást nyújtana a jövőben, hasonlóan a Microsofthoz vagy a Sonyhoz. A hirdetésekben ugyanis olyan mérnököt is keresnek, akinek az lesz a feladata a cégnél, hogy "optimalizálja a játékok renderelését, és ezáltal több játékot futtathassanak a felhős alkalmazásaikban", ezenkívül pedig a leendő munkatárs az SDK munkálataiból is kiveheti majd a részét, hogy "a fejlesztők jó minőségű játékokat készíthessenek a Netflix felhős ökoszisztémájára". És ez csak egy a több hirdetés közül, amelyik kifejezetten cloud gaminges tapasztalatot vár el a jelentkezőktől.

A Netflix tehát nagyban fogad a játékpiacra, a kérdés már csak az, hogy mikor jut el a felhős játékszolgáltatás elindításáig. A cég alkalmazásaival jelenleg különféle mobiljátékokat érhetünk el az előfizetésünk részeként, ezeket viszont le kell letöltenünk az eszközeinkre. A Netflix célja az, hogy az év végéig ötven játékból álljon a katalógusa.

5.
5.
crytek
#3: Ezért mondtam valami nem ok valakinél. Sajnos Esztergomban ezt tudja az 1000MBites net ez van. De akkor a Sony felhője miért atom stabil?
Korábban valaki írta hogy a szolgáltatónál volt gebasz odaszólt valamit javítottak és megjavult neki.(nem tud ez mennyire reális amúgy)
Ilyenkor mit tudna mondani az ember a szolgáltatónak? Kb semmit ők ránéznek net van? Van 1000Mbit megvan? Meg akkor minden ok nem fognak foglalkozni vele
4.
4.
Extol
Épp csomagváltás előtt állunk, mivel a szatellites technológiát megszünteti a Telekom jövő hónap közepén, és valóban, egy gyorsabb internetnek rendesen megkérik az árát. Szerencsére nem terveztem Streaminges játékokat, elvagyok itt Steam-en
3.
3.
Csoki80
#2: Én egy suttyó faluban lakok, de nem tapasztalok semmi lassulást. Pixelesedés is szökőévenként van. A Hiba valószínűleg, hogy a helyi hálózatod le lehet terhelve nem volt megfelelően fejlesztve. Esetleg próbálj meg egy másik szolgáltatót ha van lehetőséged.
2.
2.
crytek
Sajnos itthon az internet nincs erre felkészítve.. Telekom vs ms xclod valami rohadt nagy gubanc van. Sony felhő tükörsima, gond egy szál se. MS felhő meg katasztrofa.. Most toltam végig a FC5-öt és kb olyan volt mint amikor a régi crtket kamerával vették állandóan csikozodott pixelesedett a kép és sokszor ledobált.

Valami nem ok vagy a telekomnál vagy a msnál
1.
1.
markoci555
Ha jól tudom többen panaszkodtak olyasmire, hogy csak 720p-ben tölt be normálisan valami, akkor mit akarnak itt játékokkal? (mondjuk régen volt, nem tudom, hogy ez a saját internet minőségükre vonatkozott, vagy magára a netflix-re, de gondolom az utóbbi)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...