GC 2022: A Nintendo Switchre is utat találhat a Denuvo

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 25.
  • Hír
Link másolása
A hírhedt védelmi rendszer fejlesztője új, a Nintendo Switch játékait védő fejlesztéssel rukkolt elő, a játékosok azonban nem igazán örültek a hírnek.

A Denuvo másolásvédelmi rendszere eddig a PC-seket kergette őrületbe elsősorban, a szolgáltatást fejlesztő Irdeto azonban a Gamescom apropóján bejelentette legújabb "innovatív megoldását", amely a Nintendo Switchre fejlesztő csapatokat célozza.

Bemutatkozott ugyanis a Nintendo Switch Emulator Protection, amely pont azt nyújtja, amit az elnevezése ígér: megakadályozza, hogy a védelemmel ellátott Switch-játékot emulálni lehessen PC-n. Az Irdeto közleménye szerint a Nintendo konzoljai régóta küzdenek a kalózkodással, és nincs ez másként a Switch esetében sem, ami oda vezet, hogyha egy játék PC-s verzióját el is látják másolásvédelemmel, a Switch-változat már "az első naptól kezdve" emulálható lesz számítógépeken. 

Fontos hangsúlyozni, hogy az Irdeto semmilyen megállapodást nem kötött a Nintendóval, vagyis nem egy platformszinten erőltetett fejlesztésről van szó, a játékkészítők maguk dönthetnek a technológia alkalmazása mellett. A cég bejelentését ugyanakkor így sem fogadták jól a játékosok: köztudott, hogy a Denuvo teljesítményproblémákat okozhat, ami a félelmek szerint a Nintendo Switch hardvere mellett hatványozottan fordulhat elő.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...