1440p-támogatást és egyéb hasznos funkciókat kapott a PlayStation 5

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 7.
  • Hardver
Link másolása
Akik már a PS5 premierje óta hiányolták a 2K felbontás támogatását, most végre fellélegezhetnek. A legújabb update egy sor egyéb hasznos funkciót is hozott magával.

A Sony látszólag sokáig tartotta azt a véleményét, miszerint a 1080p és a 4K között nincs élet - ezzel természetesen számtalan játékos vitába szállhatott. A korábbi ígéreteknek megfelelően azonban a mai napon végre begördül a PlayStation 5 várva-várt (eddig csak bétaként címkézett) frissítése, amely engedélyezi a natív 1440p-s monitorok és televíziók támogatását. Habár a jelenleg piacon lévő PS5-ös játékok java nem tartogat dedikált 1440p-s opciót, az efféle kijelzővel rendelkezők mégis jól játhatnak, hiszen a 2K-s kijelzőiken jobb élsimítást kapnak majd a 4K-ról leskálázott játékok.

A legújabb szoftverfrissítés második nagy dobása az úgynevezett "Gamelists". Ha szeretitek mappákba rendezni a játékaitokat, akkor az új játéklistákat nektek találták ki - összesen 15 játéklistát hozhatunk létre a konzolon, melyek mindegyikébe legfeljebb 100 játékot helyezhetünk el. Külön érdekesség, hogy nem csak a digitálisan megvásárolt játékainkat, de a lemezes vagy a PS Plusból streamelt címeket is elhelyezhetjük a mappákban.

A fentieken kívül számos apró, de igen hasznos funkciót hozott még a PS5 legújabb rendszerfrissítése. Mostantól már a menüben letesztelhetjük a sztereó vagy 3D audióprofilokat, könnyebben hozzáférhetünk az Activities fülecskéhez, ráadásul néhány új közösségi funkciót is kaptak azok, akik gyakran használják a PS5 beépített partirendszerét - a részleteket megtaláljátok a PlayStation Blogon.

2.
2.
Neo1989
1.
1.
Viktor_The_Best
Ezt mar a konzol megjelenesekor bele kellett volna tenni!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...