Nem futtatja a PS VR játékait a PS VR2

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 17.
  • Hardver
Link másolása
Bevalljuk, erre a hidegzuhanyra nem számítottunk. A Sony csendesen bejelentette, hogy a PlayStation VR2 nem lesz visszafelé kompatibilis, vagyis az eredeti PS VR játékait nem játszhatjuk majd vele.

Akik arra számítottak, hogy az eredeti PlayStation VR tartalmas játékkönyvtárával köszöntik majd a PS VR2 megjelenését, azoknak bizony van egy igen kellemetlen hírünk. A PlayStation platformélményért felelős alelnöke, Hideaki Nashino a hivatalos PlayStation Podcast vendége volt, ahol ejtett néhány szót a jövő év elején megjelenő újgenerációs headsetről. Habár a legtöbben szinte alapvető funkcióként könyvelték el, hogy a PS VR2 gond nélkül futtatja majd a PS VR játékait is, a japán úriember bejelentette, hogy ez bizony nem így van.

"A PS VR játékai nem kompatibilisek a PS VR2-vel, mivel a PS VR2 úgy lett megtervezve, hogy egy valóban újgenerációs élményt nyújtson a játékosoknak" - árulta el Nashino. A termék képviselője a hardver új funkcióit, a szabad kéz- és szemkövetést, az új kontrollereket és a 3D-s Tempest Audio támogatását hozta fel példának, melyek jelenléte az úriember szerint teljesen új megközelítést igényel a játékfejlesztők részéről. Azt persze továbbra is nehezen értjük, hogy ezen funkciók jelenléte miben gátolja az olyan játékok futtatását, amelyek kevesebb, de a PS VR2-ben is jelenlévő hardveres funkciókat igényelnek.

Akárhogy is legyen, ez a hír sok potenciális játékost eltántoríthat a korai vásárlástól. Egyelőre meglehetősen kevés olyan húzócímről tudunk, amelyek a PlayStation VR2 valódi system-sellerei lehetnének, de persze a hardver megjelenéséig még sok váratlan bejelentés érhet minket. Abban azonban mindnyájan kiegyezhetünk, hogy a visszafelé kompatibilitás hiánya egy váratlan és igen kellemetlen tény, amit kénytelenek leszünk elfogadni.

30.
30.
csete1
Annyit tudtam meg a psvr2-ről a komment szekcióban, hogy cryteket sokan utálják. :-D

Amúgy tényleg elég gané húzás ez a sanyitól. Hátha majd kitáncolnak a döntés mögül a nép akaratára.
29.
29.
Grabowsky30+
Mikor már majdnem azt gondolom, hogy jó fejek ezek a sony-s arcok is, tuti csinálnak valami olyan húzást ami ezt áthúzza. Mi indokolja ezt a lépést ha nem a lóvé, lóvé még több lóvé.......? Nagyon unszimpatikus húzás!
28.
28.
crytek
#27: Sosem írtam hogy mekkora faszság megvenni bármit. Ezt is csak ti találtátok ki.

Aki akar vegyen bármit. Engem nem érdekel. De én nem fogok venni mikor láthatóan ezerszer olcsóbban beszerezhetőek lesznek idővel.(bundle/game pass és mostmár ps plusban is)
Nem érdekel ,hogy miből élne a game ipar. A sok mocsadék megoldja magának úgyis lásd lehuzó dlc-k mikrotranzakciók stb.. Egy percig nem sajnálnám ha soha nem jönne ki több game mivel kb 30 életre elegendő játszani valóm van.
Az meg pláne nem érdekel ki követ ki nem.

Nem mellesleg nem hirdetek semmit. A cíkkekhez leírom a véleményem/gondolatomat akár tetszik másoknak akár nem.
Nem mellesleg ha tudnád a bann kérvényetek nem igen ér semmit. 10 sec egy új reg. Most neked miből lenne jobb ha nem crytek nicket b@tatnád hanem mondjuk máté76-ot??
27.
27.
Ca$Hman
Crytek: Kérdés inkább az, hogy miért hirdeted és miért vagy rá ilyen büszke? :D Az esetek 90%ban nem a játékokról beszélsz, hanem a fillérbaxásról, meg hogy mekkora faxság 300 forintnál többet elcseszni valamire (hogy miből élne a játékipar ha mindenki követne téged az kérdéses mondjuk). Ez 10000* elolvasva a nem buddhista jellegű, vagy leszarom embereknek elég irritáló. Ezért szoktak a népek getszyzni veled,és várnák el az adminoktól a bannolásodat, a hergelés (trollkodás) miatt, de te ezt nagyon jól tudod, csak valamiért mégis szükségét érzed folytatni.
24: momant: Igen, semmi köze senkinek hozzá, ki mire költ, amíg nem tolja mások pofájába egymilliószor. Utána már saját maga tett róla, hogy legyen hozzászólása a közösségnek is. Ha nem akarja kommentelják, faxért írja be 600*. Grafomán, vagy mi, hogy minden retek hírnél ott kell legyen a selejtes életfilozófiája?
Annyiban védem ki cryteket hogy nem 100%, hogy ez tudatos nála. Lehet tényleg ennyire anafabéta szociálisan. De az is lehet tényleg ezt élvezi, hogy bosszantja a népeket, azok meg mocskolják, mert addig is figyelem középpontjában van. Nemtom.
26.
26.
crytek
#25: "Amúgy meg ő osztja meg itt a fórumon valamiért, hogy nincs pénze"

Tévedés. Ezt csak a te és hozzád hasonlók kezdték el terjeszteni. De mondtam sokszor másnak is ha valamit nem tudsz kérdezz, ha olyan elmondom.
Azért mert feleslegesen nem költök játékokra nem azt jelenti hogy nincs pénzem. Nagyon is sok van mert mint ezerszer írtam totál semmi más nem érdekel így a fizetésem (ami elég fasza) a rezsi és a kaján kivül megmarad.
Nem véletlen mondtam már korábban nyugodtan mehetnék nyugdíjba..
25.
25.
zoli12i
#24: Szerintem a lőtéri kutyát nem érdekelné senkit a kölyök, de egyszerűen nem bír leállni. Amúgy meg ő osztja meg itt a fórumon valamiért, hogy nincs pénze.
Legjobb lenne mindenki számára ha kapna egy bannt. De úgy látszik az adminok élvezik az ámokfutását.
24.
24.
momant
Mindenki úgy költi a pénzét ahogy akarja. Vicces , h nem bírtok leállni a srácról. Aki viszont osztja ezt a nézetet az a cégek zsebében se túrjon. Tudod mivel járna a támogatás, mennyi beletett munka pénz, vagy csak kicsi a fantáziád? Van egy tök új kiegészítő termék, nem értem miért kellene tàmogatnia feltétlenül a régi dolgokat. Ha nem kell így nem veszed meg ennyi. Minden így működik.
22.
22.
crytek
#21: Mindegyik WD ami GP-os volt 1000-es már rég :) Szerencsére nemsokára jön a WD finale season az is ki lesz tolva. A többi TT game annyira nem érdekel
21.
21.
Ca$Hman
Javaslom a telltale kanadjatekokat, azokban is rohadt sok az ingyen trófea /acsi. Gyakorlatilag csak vegig kell nyomni a gamet.
20.
20.
crytek
#19: Egyszerűek, könnyűek, ingyen 1000G ennyi.
19.
19.
Ca$Hman
Állandóan mellébeszélsz. Nem kötekszem, csak kíváncsi voltam. Te viszont válaszra sem méltatod az embert, pedig csam annyit kérdeztem, mi volt a jó a repülőkutyás játékban, meg a hasonló gyerekgamekben....
Mi volt benne az élvezetes, mert gondolom az ember az élvezetèrt játszik. Nem rosszból, hátha nekem is megjön a kedvem, mert olyat írsz róla, amit én nem vettem észre , de imádnám.
18.
18.
crytek
#17: Látom otthon nincs kivel beszélned így engem találsz meg a hülye kérdéseiddel. Aki játszik szerinted miért játszik? Csupán mert szeret.
Egyáltalán nincs semmi ellentmondás mivel az egyik dolog a pénzről szól amit játékokra nem nagyon költök ,mert ugye minek a másik meg a játékokba beleölt idő.
De ha neked az idő pénz akkor add már meg a szponzorod nevét mert én is szeretnék pénzt kapni azért mert a szabadidőmben játszok.. Vagy a másik irányba sose fizettem senkinek külön azért mert valamit végigvittem.

De tudod megint csak kötekedés alap volt a kérdés szóval nem ja
17.
17.
Ca$Hman
Crytek: Arra viszont nem válaszoltál másik cikknél, hogy miért cszesztél el 6-7 órát egy repülőkutyás monoton gyerekjátékra. Tényleg érdekelne, nem e volt e szerinted pazarlás az életedből az a 6 óra?
Vagy az achievmentek annyit számítanak? Azt mondtad mikor a játékvásárlásról volt szó, hogy nem akarsz pénzt pazarolni azért, hogy tele legyél digitális szarokkal. Viszont az idő pénz. És te elcsesztél most 6-7 órát meg egy csomót még hasonló faxságokra csak hogy legyen pár digitális plecsnid. Nem ellentmondasos ez kicsit?
16.
16.
crytek
#15: Nem érdekel a facebook profil.Ez a kép pedig akkor tetszett. Azt meg többször írtam nem mozgat meg nagyon ki mit gondol rólam ugyse fog miatta változás történni
15.
15.
Ca$Hman
Crytek a BF3nak elég szar volt a kampánya 1-2 küldit kivéve, hogyhogy az a profilképed FB-n?
Vagy csak egy katonát akartál, mutatva milyen kemény, militáns, tökös gyerek vagy?
14.
14.
crytek
#13: Tenyérből is tudsz esetleg? :)
13.
13.
zoli12i
11.
11.
Ca$Hman
11: Ezt te szartad el crytek, ha nem floodolnál tele mindent úton útfélen azzal, hogy milyen fillérbaxó vagy, akkor nem cseszegetne vele senki. :D
De láthatóan élvezed a figyelmet.
10.
10.
crytek
#9: Én nem is vagyok egy "világcég" nekem elég egy fizetés is nem kell dupla meg tripla munka hogy csilliárdos legyek. ...Ezeknek meg mindent be kell vetni hogy egyre több legyen a sastojás.

Nem mellesleg mindenki arra költ amire akar... Az meg hogy én nem kurom el a pénzem, az nem tudom miért fáj másnak.
9.
9.
NathanDrake
#6 Szerintem a pénzről te ne beszélj. Eléggé ironikus az, hogy pont olyasvalaki beszél a pénzről aki semmire nem költ mert belehalna.
8.
8.
PS4jacksony
Először a rezet szedik ki a PS5 ből most meg ez .... Gratulálok SONY !
7.
7.
Viktor_The_Best
Biztos azert hogy vedd meg mindket VR headsetet, te kocsog! XD
6.
6.
crytek
#5: Miért váltanák le?
Csak két példát mondok amik miatt most lehuzzák őket

pc-re jön minden is... Ez az ipar a pénzről szól a pc portok meg hozzák a pénzt
PS VR2 - Aki VR-ezni akar ugyis megveszi a 2-est még több pénz

Akik leválthatnák azok meg csak a $ jelet látják mást nem. És amíg van zseton nem lesz semmi váltás
5.
5.
NathanDrake
#4 Amíg Jim Rayen dirigál addig Playstation nagyon nagy szarban lesz. Csak nem akarom elhinni hogy ezt senki nem veszi észre és hogy senki nem akarja leváltani.
4.
4.
Ca$Hman
Én anno nagy Sony fan voltam, de pár éve már átpártoltam az MS-hez. Egyszerűen az MS jobban rászorult a ps4-One generációban hogy odategye magát és tényleg játékosbarát céggé váljon, baxó only címek hiánya ide vagy oda.
Ugyanakkor a Sony meg rohadtul csomó olyan dolgot csinált, ami rohadtul azt mutatta, nem igazán for the players a hozzáállásuk, God of War ide vagy oda. (engem a többi onlyjuk nem nagyon érdekel mondjuk, max a Tsushima meg a Days gone, de ez személyes ízlés kérdése). Azért visszafelé kompatibilitás, eleve a One X mint ps4 pro verő konzol, INGYENES One X patchek amik sokat dobnak a 360as játékokon (kb ingyen remaster), gamepass (mostmár a sony is rákényszerült), és vannak first party mulitplayer címei is, single playerben a sony arat, de ha valaki multizni akar, nem kínál neki semmit a sony csak a gt sportot. Boxon ott a Halo, A Gears, a Halo Wars kb az egyetlen jo konzolos strategia jatek, Forza, és a Forza Horizon, ami az egyetlen jo nyiltvilagu autos jatek, nekem, aki imadom a stilust de sajna a nfs-ek meg a crew jatekokat szarnak találja, nagyon hiányozna ez, jobban mint egy returnal,last of us part 2, meg hasonlo gamek. God of wart meg letudom egy kölcsön ps-el pár nap alatt azt csuma. De ettől még persze megvan az elönye a Sony oldalnak is, de engem mint fanboyt azért elvesztettek keményen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...