Letartóztatták a GTA VI szivárogtatóját

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 24.
  • Hír
Link másolása
A londoni rendőrség csütörtök este tartóztatta le a Grand Theft Auto VI kiszivárogtatásával gyanúsított személyt. A hatalmas adatlopás mögött egy 17 éves fiatal állhatott.

Az elmúlt hét legnagyobb videojátékos eseménye kétségtelenül a Grand Theft Auto VI hatalmas szivárgása volt, melynek keretei közt rengeteg korai gameplay-felvételt, kódfoszlányt és a pletykák szerint talán még a GTA V forráskódját is meglovasították a Rockstar Games szervereiről. Úgy tűnik azonban, hogy a hatóságok ezúttal gyorsan és hatékonyan dolgoztak, hiszen máris őrizetbe vették a nagyszabású adatlopással gyanúsított illetőt.

Habár a londoni rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra a pontos részleteket, annyit már a publikusan is elárultak, hogy szeptember 22-én, azaz csütörtök este Oxfordshire megyében letartóztattak egy 17 éves fiatalt, akit az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbűnözési Egysége illegális cselekményeket elkövető hackerként azonosított.

A további részletekkel később a Reuters egykori díjnyertes újságírója, Matthew Keys állt elő, akinek a forrásai szerint a szivárogtató után az FBI is nyomozott, mivel az illető lehetett felelős az Uber Technologies korábbi nagy feltöréséért is. Keys információi szerint a fiatal hacker azzal a Lapsus$ nevezetű hackercsoporttal dolgozhatott együtt, akik általában Telegram-csatornákon koordinálva támadják a nagyobb techvállalatokat.

7.
7.
hedzsooo
#3: A kerdes az, hogy mit csinalt meg. Szerintem csak felhasznaltak a sracot komolyabb (az igazi) hackerek csoportja. Persze lehet mindent maga vitt veghez es en tevedek. Vannak zseni gyerekek is, nem vitas az sem.
6.
6.
hedzsooo
#4: Igen, tisztara mint a moziban, ugye? :)
5.
5.
hedzsooo
#2: Szerintem a srac maximum gyufaval jatszhatott az erdoben levo tavacska mellett, a te peldaddal elve... Amitol az erdo valoban langra gyulhatott, az a hatterben levo langszoros fickok miatt tortent.
4.
4.
Neo1989
Majd felveszik az MI6-hoz azt el lesz intézve a dolog.
Na Bumm.
3.
3.
Merőkanál
Majd kap egy jó állást ha ezt 17 évesen meg tudta csinálni :)
2.
2.
Kamukaze
A törvény az törvény.. De attól még akkor is egy öngyújtóval gyújtogatót fogtak el, miután lángra lobbantotta az erdőt :)
1.
1.
hedzsooo
1 parasztot a sakktablarol begyujtottek, az is valami...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...